Posebno specialiteto – 'Šefovo omako', je Bine pripravljal v največji živilsko-predelovalni proizvodnji pri nas …

Za pripravo omejene serije omake, ki jo odlikuje zanimiva sladko-slana kombinacija, se je šef moral podati v nekoliko drugačno okolje, kot ga je vajen – živilsko proizvodnjo Ete Kamnik, ki se ponaša z 90-letno tradicijo predelave najboljših naravnih sestavin.

"Kjerkoli jo boste uporabili, bo šefova omaka glavna zvezda na vašem krožniku. Z lahkoto bo zaigrala v vlogi tople omake na testeninah, kot hladna salsa spremljala hrustljave tortilje ali pa vskočila v rižoto, ko vam v hladilniku zmanjka zelenjave… Paradižnik in paprika sta omaki služila za platno, na katerega sem nanesel plast za plastjo okusov, da se na koncu zlijejo v lepo harmonijo in ustvarijo pravi fusion," je Bine zaupal o recepturi.

Ker gre za prvi izdelek, ga je pripravljal skupaj z uveljavljenim proizvajalcem, recepturi je namenil veliko časa in zelo pozorno premislil proces priprave izdelka. Receptura šefove omake je delo Bineta Volčiča, v Eti pa so prispevali znanje, izkušnje tehnologov in kakovostne surovine.

Kaj je bil Binetu največji izziv? Prenos iz domače kuhinje na kotle, ki imajo najmanjšo količino 500 kilogramov, kar se zdi enostavno, a gre vendar lahko marsikaj narobe in surovine se lahko povsem različno 'obnašajo'.


Zadnje novičke

Prejšnji članekOPA! Ota Širca Roš: V novi družbi odkriva čare oddaljene dežele
Naslednji članekMiley Cyrus: Nov tatu posvetila svoji babici!