Deli

Po tem, ko so minuli četrtek v Kopru k zadnjemu počitku pospremili nedavno tragično preminulega igralca, ki je umrl nasilne smrti, Gašperja Tiča, so za njim ostali spomini in najmanj dve novi zgodbi, ki ju je ustvarjal …

VEČ O ZADNJEM SLOVESU GAŠPERJA TIČA >>

Igralec je za seboj pustil mnogo izvirnih gledaliških del, med drugim so se mu prelepo poklonili tudi v Špas teatru, kjer so razkrili tudi, kaj so za njihovo jubilejno 20. sezono, pripravljali skupaj z njim.

Pod okriljem njegove režiserske taktirke je namreč nastajala nova predstava Špas teatra, z naslovom Dan norosti, z Borisom Kobalom pa sta pisala avtorsko predstavo Poštar. Direktorica Špas teatra Urša Alič je izdala tudi, da sta z Gašperjem skupaj razmišljala o zgodbi Briljantina, ki sta jo želela posloveniti. Gašper je bil namreč tudi avtor njihove predstave KO KO komedija, v kateri sta igrali Katarina Čas in Ana Maria Mitić.

“Z globoko žalostjo in z zahvalo za vse, kar si dal meni, Špas teatru in slovenski komediji, ti posvečam novo sezono in vem, da mi boš pri tem pomagal, da nam boš vsem šepetal … besede ustvarjalnosti in rime navdiha,” je še Aličeva dejala ob slovesu.

Smo torej Slovenci ob igralčevi smrti ostali brez dveh dobrih predstav? Zagotovo brez številnih, ki bi jih stkal v prihodnosti. Naj počiva v miru …

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.