Omarjev kabaretni nastop na letošnjih Viktorjih je bil za mnoge veliko presenečenje. Zlasti za tiste, ki so njegovo novo, drugo ploščo Kareem že slišali. Prvi zmagovalec Bitke talentov v oddaji Spet doma je s prvencem Omar očaral vso Slovenijo; nič čudnega, njegov javni profil je bil izjemno visok, eksotične arabske korenine so mu prinesle glasne vzdihljaje nežnejšega spola, na albumu je kar mrgolelo nalezljivih pop rock pesmi, njegova podoba pa nas je gledala praktično iz vseh domačih revij. Bil je povsod, tisti, ki so ga takrat srečali, pa so znali povedati, da ni najprijetnejši sogovornik. Nato so sledili zmaga na EMI, razočaranje na Evrosongu v Kijevu, a kljub temu zadovoljstvo domače publike; in Omar je zavestno izginil iz javnega radarja. Vrnitev s skoraj punkovskim albumom je naletela na precejšnje začudenje. Vmes je spremenil odnos do medijev, javnosti, prijateljev, posla, saj je sedaj praktično sam svoj menedžer, le glasba je, pravi, končno takšna, kot si jo je želel ustvarjati od nekdaj.

Razgovor je nastal dva tedna pred podelitvijo viktorjev, sredi dogovarjanj o njegovem nastopu s prirejeno skladbo Sanjam, ki je v končni različici zvenela kot idealno krojena za takšno prireditev. Z Omarjem se prej nisva srečala, teh nekaj napol poslovnih kav je bil najin prvi stik; njegov odnos in dostopnost sta bila diametralno nasprotna od pričakovane arogantnosti in nezaupljivosti.

“Po nepričakovanem uspehu prve plošče so se stvari izmaknile nadzoru. Vsak je pisal o meni po svoje, svoje glasbene in osebnostne identitete pa zaradi tega ljudem nisem mogel predstaviti tako, kot bi sam želel,” pravi. “Najbolj sem “nasankal”, ko sem reviji Nova odprl vrata svojega stanovanja. Nisem želel veljati za arogantnega, zato sem medijem pustil, do koder so pač hoteli. A ko sem zaradi prevelikega drezanja te ljudi odrezal, sem dosegel ravno nasprotni učinek �” zanje sem postal nadut. Po zmagi na Bitki talentov so name skočili vsi: mediji, menedžerji, založniki, sponzorji, novinarji, nekdanji prijatelji … Enostavno sem znorel in jih vse odj**al. Dno je izbila izmišljotina, za moje pojme že hudo pretirano norčevanje in namerno testiranje mojih živcev in tolerance, da sem oropal bankomat. In to iz čiste hudobe. Ko sem jih odrezal, sem, kot sem že omenil, obveljal za naduteža,” pravi brez grenkobe v glasu.

“Edini, ki se niso nikoli “šlepali” name, so bili na nacionalki, čeprav so bili dejansko edini zaslužni za moj uspeh. Tisto sicer ni bila moja “špura”, a nič ne de. Promovirali so me v najbolj gledanih terminih, mi posneli dva videospota, edini so resnično veliko storili zame, zato bom z njimi hodil.”

(Stop-Mimi Inhof)


Zadnje novičke

Prejšnji članekMariah ima novega
Naslednji članekBeyonce in Jay-Z poročena