Pogovarjali smo se z vokalistom skupine MRFY Gregorjem Strasbergarjem. MRFY so mlada zasedba, ki pri nas že polni dvorane, ki so ponavadi razprodane.

Zanimalo nas je, kje je preživel poletne mesece, za vse oboževalke smo poizvedeli, kje najraje pije kavo in zaupal nam je, da je ravnokar izšla nova pesem z videospotom “Prjatučki“. To so naznanili na svojem profilu na družabnih omrežjih, kjer šaljivo radi objavijo tudi kakšno razgaljeno fotografijo članov banda. Njihov zadnji single “Zaljubila” ima na YouTube-u v štirih mesecih kar 153 tisoč ogledov in zelo se veselimo tudi naslednjega.

Band aktivno deluje šele od leta 2017. Že takoj so obveljali za novince leta, zelo hitro so dobili povabilo Centra urbane kulture Kino Šiška, naj kot osrednji gostje nastopijo na njihovem rojstnem dnevu. Gre za dogodek, ki je vedno rezerviran za legende in uveljavljene glasbenike. To je za tako mlad band pri nas velika čast, nastopili pa so skupaj s svetovno znanim bandom Skunk Anansie.

Kaj ste MRFYji počeli med poletjem, koliko koncertov ste imeli? Se ti glede na situacijo zdi, da so se vaši oboževalci kaj spremenili, kako se počutite na odru člani banda?

Z Mrfiji smo ogromno koncertirali, bili v studiu, delali nov single in se zabavali. Oboževalci so pa komaj čakali, tako kot mi, da se spet vidimo, koncerti so bili res odlični in smo vsi extremno uživali.

Kje si preživel poletje, kam hodiš na morje?

Poletje sem preživel na odrih, v studiu, v Ljubljani in na Hrvaškem v Istri in na Krku.

Oboževalk imaš veliko, smo lahko opazili. Imaš punco? Koliko časa je tvoja zveza najdlje trajala?

Ljubezen je večna. 🙂

Kateri slovenski glasbeniki so bili tvoj največji vzor v otroštvu in katere najbolj ceniš zdaj?

Mnogo jih je. Preveč, da bi lahko napisal v enem odstavku. Najbolj cenim tiste, ki so mi najbližje, torej tiste na slovenski sceni, ki ustvarjajo in vztrajajo in se nikoli ne predajo. Od njih sem se lahko tudi največ naučil. Tokac, Žarko Pak, Tomi Meglič, Primož Žižek in drugi.

Z Bojanom, pevcem skupine Joker Out, sta prijatelja. Ali med vama obstaja ljubosumje in tekmovalnost, kakšen je vajin odnos?

Vesel sem, da na slovenski sceni dogaja in da obstaja pozitivna konkurenca, saj tako drug drugega pushamo naprej, hkrati pa se tudi podpiramo.

Kaj se ti v Sloveniji zdi ključ do uspeha na glasbeni sceni? Zakaj misliš, je uspelo vam, kaj bi lahko svetoval mladim bandom? Je pomembno, da ima band menedžerja, založbo?

Ključ je vztrajanje in neomejena kreativa. Svetoval bi jim tudi, da so potrpežljivi, delavni, da se ne bojijo in da sledijo svojim idejam ter jih negujejo. Menedžer in založba pa sta pomembna, ko pride čas za to.

Kakšno glasbo poslušaš doma in kam greš v Ljubljani najraje na koncert? Kam hodiš na kavo?

Poslušam zelo raznovrstno glasbo. Žanrsko se ne omejujem. Poslušam tisto, kar me na kakršnikoli način premakne. Koncertna prizorišča pa Kino Šiška in Metelkova. Na kavo pa, če že, grem v center na Petkovškovo nabrežje.

Katera pesem slovenskega banda ti je trenutno najljubša? Kako ti pišeš besedila, od kje inspiracija za pesem “Zaljubila”?

Novo sonce- Dan D. Besedila pa ponavadi črpam iz svojih življenjskih doživetij in emocij. “Zaljubila” je komad o zvezi.

Se ti zdi, da Slovenci razumejo in dovolj cenijo poklic glasbenika (in ostalih, ki so vpleteni v glasbeno sceno)?

Težko generaliziram. Tisti, ki hočejo, lahko razumejo. Kdor pa ne, pa ne. Je pa “poklic” kakršnegakoli umetnika ali zabavljača vedno do določene mere nerazumljen, kar pa je tudi del te magije.

Kaj počnete MRFYji zdaj, lahko pričakujemo kaj novega, imate datume koncertov? Kako se počutite, je korona vplivala na vas in kako?

Ravno je izšel komad. Nov, Prjatučki. Korona je vplivala na vse. Koncerti so stvar, ki jo najprej zaprejo in zadnjo odprejo. Ampak je hkrati lockdown čas za refleksije in kreativo. Treba se je prilagoditi in maximalno izkoristiti priložnosti, ki so na voljo.

Zadnji singl Zaljubila:

Foto: MRFY in instagram profil MRFY


Zadnje novičke

Prejšnji članekAlenka Košir je svojemu dragemu pripravila odlično sladico (recept)
Naslednji članekDejan Krajnc: do danes sem mislil, da je to nemogoče