Ljubljana, 28. oktober 2011 – Gušti je glasbeno aktiven od malih nog in širši javnosti poznan predvsem po številnih uspešnicah, ki jih je spisal za slovensko rock skupino Big Foot Mama, v sodelovanju s pevko Polono Kasal ali kot samostojni izvajalec. Njegove najbolj znane skladbe “Led s severa”, “Nisem več s tabo”, “Vedno zame”, “Mine leto”, “Fenomen”, “Garbage (hip hop med nogami)”, “Makova polja”, “Črn tulipan”, “Občutek” ter “Mala nimfomanka”, so pustile izjemno močan pečat v slovenskem glasbenem prostoru. Gušti občasno piše skladbe za druge izvajalce, je avtor glasbe za televizijsko nanizanko Naša mala klinika, ustvarjal pa je tudi glasbo za gledališče in film.


Po krajšem kreativnem premoru, je Gušti že septembra 2010 presenetil z novim singlom “Sjene”, ki ga je odpela mlada hrvaška pevka Ema Gagro. Jesenski dnevi pa so nam prinesli še eno prijetno presenečenje. Ploščo, ki jo je izdal pod okriljem ZKP RTV Slovenija, je nocoj predstavil zbrani publiki v studiu 14 Radia Slovenija. Prisotni so uživali ob skladbah: Sjene, Prema tebi, Igra, Makova polja, Trag, Vedno zame, Hoću, neću.


Na plošči je 10 novih avtorskih skladb, eno pa je prispeval tudi Guštijev dolgoletni sodelavec na odru in v studiu, izvrsten glasbenik in čedalje bolj uveljavljen avtor Peter Dekleva. Nova plošča je po Guštijevih besedah poklon novemu valu iz osemdesetih, ki ima še vedno velik vpliv pri njegovem glasbenem izražanju.

Album je svež, hraber, samosvoj in premika meje pričakovanega. »V glasbi je treba uživati, če hočeš da posledično uživa tudi poslušalstvo. Moja želja je povezati vse, ki so bili nekoč del novega vala, pa tudi nove mlajše generacije, « je povedal Gušti in to mu je na današnjem koncertu vsekakor uspelo.
 


Zadnje novičke

Prejšnji članekISKRENO Eva Irgl: Po hudi prometni nesreči so iz nje vlekli steklo
Naslednji članekTom Felton: Za Daniela Radcliffe ima same lepe besede!