Delovni teden in celotedensko oddajanje Hitove Budilke iz Las Vegasa je bilo več kot uspešno…Hitovci so poleg ogledov Las Vegasa poleteli tudi s helikopterjem nad Grand Canyonom v Koloradu…ogledali so si tudi Lake Mead in največji jez na svetu Hoover Dam…. V Las Vegasu so srečali tudi Sylvestra Stallona, v njihovem hotelu pa so opazovali Jamesa Woodsa, vražjega odvetnika iz serije The Shark, katere prva sezona se je v Sloveniji pravkar končala.

Kot gotovo že veste, je Hitova Budilka, najbolj poslušani jutranji radijski šov v Sloveniji, prejšnji teden oddajala neposredno iz Las Vegasa. Ekipa sicer ni bila popolna, v Las Vegas sta namreč odpotovala le Špela in Pečo s spremljevalno ekipo, Pikec pa je ostal doma, saj naj bi njegova izbranka, Aša, v petek, 11. aprila, na dan odhoda v Las Vegas, rodila njunega prvorojenca. Do danes sicer Pikec še ni postal očka in tako je ves prejšnji teden precej na trnih preživel kar v domžalskem studiu.

Program Hitove Budilke je v Las Vegasu potekal med 20.30 zvečer in 1.00 uro zjutraj, skoraj vedno pa so se potem odpravili na pohod po vegaških klubih. Že drugi dan, ko je večji del ekipe po napornem dnevu zvečer omagal v hotelu, sta Špela in Pečo odkrila enega trenutno najboljših in tudi najbolj cenjenih klubov v Las Vegasu, The Bank. Imeli so ga pred domačim pragom, torej v hotelu Bellagio, kjer so bili tudi nastanjeni. Dokaz, da je Las Vegas živ tudi ponoči, je to, da sm se z zabav vračali v zgodnjih jutranjih urah. Čez dan so si ogledovali izjemne hotele, saj so prave kopije svetovnih znamenitosti v malem, tako so hotel Venetian Benetke v malem, hotel Paris je pravi Pariz, zgrajen v Eiflovem stolpu, ki je polovico manjši od pravega, New York New York pa seveda prav tako zaznamuje Kip svobode, prav tako polovico manjši od pravega.

Odpravili so se tudi na helikopterski ogled Grand Canyona, Lake Mead-a in Hoover Dam-a. Izleta se je najbolj bal Pečo ( kdo bi si mislil?), ki ga ni strah višine, pač pa slabosti, ki ga rada daje po takšnih podvigih. Zato je preventivno vzel tableto proti slabosti in izlet dobro preživel. Žal pa se enako ni zgodilo Špeli, ki je že na začetku poleta s helikopterjem dvakrat bruhala in se tudi po poletu zelo slabo počutila.

Celotna ekipa si je ogledala tudi predstavo znamenitega Cirque de Soleila v znamenitem hotelu MGM Grand z naslovom Ka. Sredi Stripa so srečali tudi Sly-ja, ki se je ravno odpravil v hotel Planet Hollywood, v Bellagiu pa je skupaj z njimi bival tudi vražji odvetnik iz serije The Shark, igralec James Woods.

Doživeli pa so tudi zelo adrenalinski povratek v Slovenijo, saj so kar dvakrat mislili, da bomo ostali brez Peča. Na letališču v Las Vegasu mu je namreč uslužbenka pozabila izročiti letalsko karto in ga niso spustili na letalo, do odhoda pa je bilo še pet minut! Pečo pravi, da je gotovo podrl rekord v teku po letališču in v izogibanju velikim gnečam. Šlo je za sekunde! Pot do Muenchna je potem potekala normalno, naslednji šok pa je sledil prav na muenchenskem letališču. Ker je imel v osebni prtljagi tudi toaletno torbico, so ga poslali nazaj. Spet je šlo za minute. Ko so ostali že vstopali na letalo in povedali tamkajšnjemu uslužbencu, da morajo nujno počakati še kolega, je ta mirno odgovoril: “Če ga čez dve minuti ne bo, bo moral počakati naslednje letalo.” Seveda so vsi trepetali, a Pečo je očitno v dobri formi, saj mu je tudi drugič za las uspelo.

Pečo je vse skupaj v Sloveniji pokomentiral takole: “Ne vem, kaj imam večjo, srečo ali pamet…in nimam pojma, kaj bi rekla žena, če bi se v Slovenijo vrnili brez mene. Verjetno se mi ne bi najbolje pisalo. Dobesedno sem imel srečo v nesreči, saj je bilo vse skupaj splet nesrečnih okoliščin…priznam pa, da je mogoče vse skupaj tudi posledica moje raztresenosti, saj bi lahko tudi sam preveril, ali mi je dala karto ali ne…pa tudi to vem, da toaletna torbica ne sme biti v osebni prtljagi. Sicer mi je pa adrenalin kar domač in tako dolga pot domov mora vsebovati tudi takšne pripetije…to je bila prava popestritev dogodivščine Las Vegas.”

Kako pa je Špela doživljala teden v Las Vegasu?

“Tako sem se veselila večernega dela, potem sem pa v Las Vegasu ugotovila, da bova s Pečom marsikaj zamudila, saj sva midva lahko začela z zabavo šele ob dveh zjutraj…no, kakorkoli…sem ugotovila, da sploh nisi utrujen, če spiš le nekaj ur, sploh, če se potem ves dan kaj dogaja. Sicer sem pa Las Vegas dojemala kot nek vzporedni svet, kot drug svet pravzaprav, samo žur, zabava, šoping…halo?? To sicer je zame, a priznam, le za teden ali dva. Se mi zdi, da bi se mi življenje brez kakršnihkoli finančnih ovir zdelo prav dolgočasno. No, zdaj se že počasi prilagajam dežju, službenim obveznostim in vsemu v realnosti.”


Zadnje novičke

Prejšnji članekGwyneth na naslovnici revije Vogue
Naslednji članekPOGOVOR Marko: Želel sem se spremeniti