To, da so igralci oddali svoj glas o omenjeni zadevi, naj bi bil rezultat kampanje vplivnih lobistov v Združenih državah Amerike, ki jih menda plačata srbska vlada in diaspora.

    Tom Hanks je med ostrimi nasprotniki neodvisnosti Kosova, nedavno pa je celo zaradi poroke z igralko Rito Wilson, ki ima grške prednike, prestopil med pravoslavce. Robert De Niro prav tako ni presenetil, saj je nedavno javno podprl srbskega teniškega igralca Novaka čokoviča in se spomnil, da je v mladosti v Srbiji preživel lepe dni.

    »Srbsko stališče glede kosovskega problema bodo podprle še druge osebnosti v Ameriki. To je zelo pomembno za ohranitev Kosova. Glas Clooneyja ali Hanksa v ZDA se bolj sliši in bolj spoštuje kot glas nekega politika. Ko povprečen Američan vidi, da nekdo od najbolj priljubljenih hollywoodskih igralcev podpira srbsko stran, bo začel tudi sam o celotni zadevi razmišljati drugače,« je povedal washingtonski politični analitik srbskih korenin Obrad Kesič. Po njegovem mnenju se utegne ameriška politika spremeniti, če bo veliko Američanov prevzelo srbsko mnenje.

(dnevnik)


Zadnje novičke

Prejšnji članekAngelina bo kmalu povečala družino
Naslednji članekJennifer Hudson ponosna na svoje oprsje