Če razmišljate o pripravi predpraznične ali celo praznične večerje, preverite Cosmopolitanov horoskop, katere jedi bodo glede na horoskopska znamenja najbolj navdušile vaše goste.

 

Oven
Oven prisega na močno začinjeno in pikantno hrano, kakršna mora biti predvsem juha, ko gre za meso, med ovni je precej težko najti zapriseženega vegetarijanca, pa se ne more upreti specifičnemu okusu jagnjetine. Kar se tiše posladka, prisegajo na tiramisu ali močan kavni sufle.

Bik
Obožuje meso, solato, priloge, sladkarije in različna zelišča, ki jih uporablja za svoje priljubljene enolončnice in mineštre. Glavne jedi si ne more niti predstavljati brez mesa, predvsem kuhane govedine, naravnost navdušen pa je nad govejim filejem z artičokami, rukolo in popečenimi kruhki s sirom. Posladek mora vsebovati jagode, za piko na i pa poskrbi sladko stepena smetana.

Dvojčka
Tako pri začimbah kot tudi zeliščih ne eksperimentira, nekoliko manj pa bo zadržan pri okušanju večerje. Piščanec v limonini omaki bo zgornja meja njegove kulinarične pustolovščine, nič manj konzervativen pa ni niti pri sladicah, kjer se bo zadovoljil že z dobro staro jabolčno pito.

Rak
Rad ima posebne okuse in je iz sestavin, ki jih dobro pozna, a je kljub temu vedno pripravljen pripraviti nekaj novega. Kot se za njegovo znamenje spodobi, ima izredno rad morsko hrano, če je vegetarijanec, pa se bo zadovoljil tudi z makaroni v slastni sirovi omaki. Pri sladicah prisega na nekaj res sladkega in možnosti lepljivega, denimo kolač z datlji in karamelno kremo.

Lev
Je velik ljubitelj eksotičnih začimb in jedi, kar velja tako za večerjo kot tudi za sladico. Nekoliko bolj konzervativen je pri glavni jedi, kjer mu diši predvsem slasten piščančji file, vegetarijanska izbira naj bodo špageti z omako pesto genovese, ki vsebuje zmleto baziliko, pinjole, olivno olje, parmezan in česen.

Devica
Predstavniki devic ljubijo okuse, ki jih drugi običajno sovražijo. Čeprav so pri kuhanju pozorni na prav vsako podrobnost, so precej neizbirčni gostje. Pri večerji jih boste zadovoljili že s kakšno dobro korenčkovo ali pastinakovo juho, pri kosilu pa jim bo šla v slast tradicionalna krvavica s kislim zeljem. Ker prisega na bolj zdrave in manj sladke stvari, za sladico zadostujejo ovseni piškoti z manj sladkorja, ki jih bodo namakali v turško kavo.

Tehtnica
Čeprav bo izbirčna in neodločna tehtnica poskusila marsikaj, je njena kuhinjska omarica bolj skromno založena. V njej najdemo klinčke, timijan, meto in česen v prahu, saj se svežega česna zaradi slabega zadaha raje izogiba. Večerje naj bodo na oko zelo prefinjene, četudi povsem preproste, popolno kosilo ji pričara pečena račka, namesto tradicionalne sladice bo najraje videla, če ji boš postregli s sirovo ploščo in grozdjem.

Škorpijon
Škorpijon je ljubitelj vegete, s katero popestri okus mesa ali mesnih omak, juh in enolončnic. Ker ima izredno rad močne okuse, bo zelo zadovoljen z njoki ali testeninami v gorgonzolni omaki ali pa s kakšnim dobrim karijem z govedino ali s svinjino. Prisega na čokoladne sladice, četudi gre za preproste palačinke s čokoladno kremo ali pa s čokoladnim suflejem ali peno.

Strelec
Njegove najljubše začimbe so janež, žajbelj, cimet, ingver muškatni orešek, obožuje pa tudi vse vrste jagodičevja. Prisega tudi na olive, ki mu teknejo predvsem kot predjed, zadovoljen pa bo tudi s slastno paradižnikovo juho in popečenimi kruhki. Za glavno jed bi izbral popečen puran ali pa čebulno pito, ob kateri ne sme manjkati topla solata iz belušev in grenivke.

Kozorog
Niso ljubitelji eksperimentiranja, vsem jedem pa radi dodajajo česen in timijan. Pri večerjah se odločajo za močne visokokalorične jedi, za predjed pa stavijo predvsem na pecivo, zadovoljen pa bo tudi z gosto krompirjevo juho. Pri glavni jedi prisega na klasični stroganoff z govedino, v svojih sladkosnedih jedeh pa ima rad tudi kanček ruma, tako pri angleškem kruhovem pudingu, kot s povsem preprosto ledeno kavo.

Vodnar
Obožuje vse vrste eksotičnih okusov. Če bi za predjed izbral zeleno solato z rukolo, za glavno jed ne sme manjkati svinjska pečenka obogatena z okusi suhega sadja in svežimi jabolki. Zraven se bo prilegel tudi pečeni krompir pečen v gosji masti, ki močno spremeni okus in teksturo krompirja. Ker ima zelo rad rozine, mu za sladico tekne okusen šarkelj.

Ribi
Ribe niso pretirane ljubiteljice začimb, imajo pa zelo rade vse vrste zelenjave, predvsem buč. Za glavno jed najpogosteje izberejo ribe s preprosto zelenjavno prilogo ali kuhanim krompirjem z blitvo. Ko gre za posladek, imajo ribe izredno rade vse vrste sorbetov. Če k limonini ali limetini piti dodamo še sorbet istega okusa, bodo ribice zelo zadovoljne s tvojo postrežbo.


Zadnje novičke

Prejšnji članekNiall iz 1D: Razkriva, kaj lahko pričakuješ od njihovega filma!
Naslednji članekMiley Cyrus: Bo na njenem novem albumu tudi hip-hop?