• Do Eme je le še nekaj dni. Si že kaj nervozna?
S fantom sva ravno včeraj (op.p. nedelja) izračunala, da je še manj kot 100 ur do mojega nastopa. Čez približno 120 ur bo torej vse jasno! Potem si lahko predstavljate, kakšna nervoza se me loteva. Vsekakor je prisotna napetost. Ema je en velik projekt, ki vzame kar nekaj časa. Že kar nekaj mesecev se pripravljamo, razmišljamo in trudimo. Nervoza je vedno prisotna. Tista trema, kako te bodo ljudje sprejeli. Res pa je, da imam okoli sebe čudovito pozitivno ekipo, ki zame trdo dela in to tudi zelo cenim. Tako da prisotno tremo zaenkrat uspešno premagujem.

• Nekaj izkušenj z nastopanjem na Emi že imaš. Nastopila si kot spremljevalni vokal leta 2004 pri Nataliji Verboten, Žani in Maji Slatinšek in leto kasneje pri Alyi. Kaj si se pri teh nastopih naučila? Ti bodo sedaj te izkušnje prišle prav?
Izkušnje, ki sem si jih nabrala z osemletnim nastopanjem kot spremljevalni vokal, bodo sedaj še kako prav prišle. So super izhodišče. Zato bom na oder stopila suvereno. Prepričana sem, da bom skladbo odpela tako, kot najbolje znam. Skladba je izjemna. Ciljam predvsem na dobro skladbo, celotno koreografijo in dogajanje na odru. Res pa je, da en nastop ni enak drugemu. Vsakič znova ko stopiš na oder, ne veš, kaj se ti bo dejansko pripetilo.

• Kot si sama omenila, je pomemben dejansko sam šov na odru. Ali to pomeni, da za zmago na Emi ni dovolj le izjemen vokal?
To je osnovni pogoj za zmago na Emi. Lani, če se spomnimo Alenke Gotar. Poznali so jo več ali manj le v opernih krogih, medtem ko je bila za širše občinstvo popolna neznanka. Alenka je nato slovensko javnost presenetila s super skladbo; z nečim novim, in s svojo karizmo. Poznalo se je tudi, da ima za sabo že dolgo ‘kilometrino’, saj je bil njen nastop na odru nadvse prepričljiv. Vsekakor pa je pomemben za zmago celoten komplet �” dobra skladba, dobra izvedba, navsezadnje pa je pomemben tudi videz izvajalca, čeprav nekateri temu ne posvečajo velike pozornosti, a se mi zdi, da ljudje radi pogledamo urejene ljudi, in šele če se dobro počutiš v svoji koži, lahko prepričaš gledalce in poslušalce.

• Kdo bo po tem takem poskrbel za to, da bo Manca na Eminem odru urejena?
Svoj videz sem zaupala dvema sestrama – Maji in Nini Šušnjara. Maja bo poskrbela za make-up, Nina za obleko. Lahko že izdam, da bo nekaj posebnega. Stilsko smo se osredotočili na obdobje, ki opeva ljubezen. Mislim, da bodo gledalci že po prvem vtisu vedeli, kakšno skladbo lahko pričakujejo. Za pričesko bo poskrbela Katja Fašink s svojim salonom. Koreografijo je sestavil Anže Škrube, znan mednarodni plesalec. Z mano na odru bodo tudi štiri backvokalistke iz Rijeke, tako da sem zadnje dni stalno na poti Rijeka-Ljubljana.

• Je to ista ekipa, ki je pomagala pri nastopu Saši Lendero?
Ja, ekipa je ista. Ravno včeraj sva se s Sašo pogovarjali in sem se ji še enkrat iz srca zahvalila, da mi je predlagala to ekipo. Punce so energične, pripravljene trdo delati in to zelo cenim. Prijetno sem presenečena nad tem, kako močno se trudijo zame. Komaj že čakam, da pokažemo, kaj smo se naučile.

• Tekst za skladbo Še vedno nekaj čutim je napisala Urša Vlašič, stara znanka EmE. Preverjena formula?
Sama sem v preteklosti sodelovala veliko z njenim možem Matjažem. Za skladbe, pod katere se je podpisal, sem pela spremljevalni vokal in tako sva se tudi z Uršo spoznali. Urša je že štirikrat prispevala svoj tekst za Evrosong in za svoj prvi nastop na Emi sem si zaželela prav njo. Ko je bila skladba pripravljena, smo ji ponudili možnost, da zanjo napiše tekst. Skladba ji je bila všeč in tako je nastala skladba Še vedno nekaj čutim. Urša mi je tudi sicer v veliko moralno podporo, saj ima že veliko izkušenj z Emo in tudi s samim nastopom na Evrosongu.

• Je številka 9 tvoja srečna številka?
Dostikrat so me že vprašali, katero številko želim izžrebati za nastop na Emi. Osmica mi je prinesla veliko uspeha na Melodijah morja in sonca (MMS), kasneje tudi na Slovenski popevki. Želela sem si številke okoli osem. Sedaj je devet. Bomo videli. Ne dajem kakšnega večjega pomena številki. Vseeno je, ali si prvi ali zadnji, pomembno je le, da je skladba ljudem všeč. Upajmo, da bo tokrat srečna devetka!

• Nastope svojih ‘konkurentov’ si lahko videla pri Mariu v oddaji Spet doma. Kdo je zate glavni favorit prvega predizbora ali mogoče na sploh glavni favorit za zmago?
Absolutno so favoriti prvega večera Turbo Angelsi, ki so tudi sicer moji prijatelji in jim ob tem želim veliko uspeha. Potem sta tu še Ylenia in Andraž Hribar, ki imata super skladbi. Ostali so še precej mladi, mogoče malo manj uveljavljeni, njihovega dela ne poznamo in bi težko ocenila na podlagi 1-minutnega nastopa. Seveda pa to ne pomeni, da ne morejo presenetiti. Potem so favoriti še Brigita Šuler, Eva Černe, ne smemo pozabiti niti Rebeke Dremelj. To mislim, da so imena, ki bodo na samem finalu precej visoko.

• V primeru zmage kakšna nora zaobljuba?
S samo uvrstitvijo se res ne obremenjujem. Če bom slučajno zmagala, se bom zmage iz srca veselila, skakala in jokala od sreče, kot se mi je to zgodilo na MMS-u. Sem človek, ki hitro pokaže svoja čustva. Kar se zaobljube tiče, lahko obljubim, da bom spekla dve torti velikanki in ju skupaj z vašim portalom razdelila med svoje sokrajane in med mimoidoče na eni od ljubljanskih ulic.

• Boš posnela za omnejeno skladbo tudi videospot?
Ja, naverjetneje. Dogovori, kakšen naj bi bil scenarij, so v teku. Res pa je, da sem zaenkrat osredotočena na sam nastop na Emi, kasneje pa pride na vrsto tudi to.

• Večkrat smo že slišali tezo, da gre po zmagi na Emi posameznikova glasbena pot le še navzdol, se strinjaš s tem?
S tovrstnimi špekulacijami sem se že srečala. Mislim, da če ima človek željo in moč, kar jo jaz definitivno imam, vztraja naprej. Tudi sama bom vztrajala naprej, ne glede na to ali se uvrstim v finale ali ne ali bom druga, peta ali deseta. Glasba je del mene, je moje življenje. Ljudje so me v teh dveh letih, odkar sem bolj v ospredju, lepo sprejeli in sem dolžna delati naprej dobre skladbe, kvalitetne videospote, se pojavljati v medijih in vse kar paše zraven. Ne vem zakaj ta splošna teza, da gre po zmagi na Emi, pot le še navzdol. Mogoče se posamezniki čutijo osebno poražene, če jim ne uspe, a je ravno volja posameznika tista, ki te mora gnati naprej, in ne mnenje drugih ljudi. Prav je, da se od posameznikov veliko pričakuje, saj je to potem tisti dodaten motiv, da se še bolj trudiš in trdo delaš, po drugi strani pa so lahko prevelika pričakovanja tudi ovira.

• Je zmaga na izboru za pesem Evrovizije največ kar lahko doseže glasbenik v Sloveniji?
Zase bom rekla, da sem dosegla največ, ko bom na sceni že toliko in toliko let, ko bom imela za sabo ogromno nastopov. To je zame vrhunec glasbenika. Ko se z glasbo ukvarjaš celo življenje in ti še vedno predstavlja nek izziv. Ema je pa vsekakor dobra popotnica, a je potrebno biti za Emo pripravljen. Na Emo sem se letos prijavila tretjič. Mojo skladbo so dvakrat že zavrnili. Sedaj vem, zakaj je bila zavrnitev dobra odločitev. Premalo nastopov je bilo za mano in enostavno nisem bila zrela na tako velik korak. Danes lahko na oder stopim precej bolj suvereno.

• Na koncu še kakšno sporočilo za obiskovalce portala TočnoTO
Najprej bi se jim rada zahvalila, da so prebrali moj intervju. Naj še naprej spremljajo portal TočnoTO, kjer imate ves čas sveže novice, in naj poslušajo slovensko glasbo, ker je dobra in kvalitetna glasba, in naj se imajo kar se da lepo.

Manca, mi pa te želimo veliko uspeha na prihajajoči Emi!


Zadnje novičke

Prejšnji članekJustin obiskal Jessico
Naslednji članekTočnoTO zvezda dneva – 30.01.2008 VIDEO