Na glasbeno sceno se vračaš s sedmim studijskim albumom. Imaš kaj treme, kako te bo po vsem tem času publika sprejela?
Treme nimam, bom pa seveda vesela, če se bodo skladbe vrtele na radijskih postajah in bodo všeč ljudem, saj zato pa konec koncev pojem.

Kaj je prispevalo k odločitvi, da se vrneš na oder? Je to zato, ker si ga pogrešala ali ker je Luna že dovolj velika?
Saj to zdaj ni nek velik povratek na oder, ker sem bila ves čas na odrih. Od prejšnjega albuma sem nastopala, predstavljala skladbe, ki so zdaj na albumu, pa na televizijskem odru sem tudi preživela kar nekaj ur.

Kako bi opisala ploščo? Ima kakšno posebno sporočilo?
Album Ostani do konca je precej ljubezensko obarvan, ker so to teme, o katerih najrajši pišem. Na njem je deset pop skladb, morda je za razliko od prejšnjega bolj kompakten in na njem je malo več razpoloženjskih skladb.

Besedila na albumu so tudi tvoje delo. Ti je katero še posebej blizu oziroma je katero osebnoizpovedno?
V vsakem tekstu je tudi delček osebnoizpovednega in prav vsaka mi je pri srcu, še najbolj balade.

Kje sicer največkrat črpaš navdih za pesmi?
Navdih črpam iz življenja, svojega in tujega. Mi pa največkrat že sama melodija narekuje nek tempo in tematiko besedila.

Na albumu je tudi pesem ‘Ne lažeš me ti’, ki si jo posnela v duetu s Harijem Varešanovičem. Kako je bilo sodelovati z njim?
Duet s Harijem je bila ena od prvih skladb, ki smo jih posneli za album. Hari je super človek, a tudi velik profesionalec, tako da je bilo snemanje kar naporno. Na koncu smo bili vsi zadovoljni.

To pa ni tvoj edini duet. Pesem Skrajni čas, ki si jo zapela skupaj s Tošetom Proeskim je bila prava uspešnica tako pri nas kot tudi v Makedoniji. Kakšni so tvoji spomini na delo s Tošetom?
Jaz imam na Tošeta same lepe spomine in je res škoda, da je tako prekmalu odšel. Ko sem bila v Makedoniji na koncertu, sem videla, kako velika zvezda je, a je ostal preprost in prijazen fant, ki je res ljubil glasbo, predvsem pa je bil izvrsten vokalist.

V času, ko si bila odsotna z glasbene sene, pa smo te spoznali v vlogi televizijske voditeljice. Si imela na začetku kaj težav?
Malo treme sem pa res imela na začetku oddaje Zvezde pojejo, čeprav sem že prej vodila dve glasbeni oddaji Videogrom na A kanalu in kasneje Pop party na Pop TV. A vseeno je bilo tokrat drugače, ker je bila oddaja v živo in v elitnem terminu. Na srečo sem imela super ekipo in sovoditelja, tako da sem se hitro ujela.

Bi se tudi sama sicer pomerila v tekmovanju Zvezde pojejo, če bi bila situacija drugačna? Koga bi izbrala za duet?
Bi se tudi sama pomerila v petju, najraje seveda skupaj s Petrom Polesom.

Poleg televizije pa delaš tudi kot radijska voditeljica. Kateri medij pa ti je bolj pisan na kožo?
Rada imam tako televizijo, kot radio. Radio ti sicer da več manevrernega prostora, pa še lep ni treba biti, ker te nihče ne gleda. Televizija je seveda vizualni medij, kjer je poleg tega, kaj poveš, pomembno še vse drugo.

Za partnerja si si izbrala glasbenika, ali to stvari v vajinem zakonu olajša, ker drug drugega razumeta? Bi bilo sicer težje?
Nisem poročena z Alešem, živiva pa skupaj že 18 let. Verjetno je lažje, ker sva oba v podobnem poklicu, ker bolj razumeva naravo tega dela in si ne ‘teživa’.

Ker ima Luna za starša glasbenika, verjetno tudi ona že kaže kaj glasbenega talenta? Že reče, da bi bila rada pevka kot mamica?
Luna zaenkrat nima kakšnih glasbenih ambicij in je ne obremenjujeva z glasbo. Poje v šolskem pevskem zboru, a še to samoiniciativno. Verjetno jo bova kasneje vpisala na kakšen inštrument, vendar bolj zaradi splošne izobrazbe. Kaj bo počela v življenju, pa bo sama izbrala.

Kako se najrajši sprostiš ob koncu napornega dneva?
Sproščam se na žalost bolj malo. Zvečer sem največkrat pred računalnikom in urejam stvari, za katere tekom dneva ni časa. Zvečer tudi največkrat pišem besedila.

Tudi sama si uporabnica priljubljene spletne strani Facebook. Ga uporabljaš veliko?
Facebook ne uporabljam veliko, sem in tja skočim gor pogledat, je pa fino, ker sem z njim ponovno navezala stike z nekaterimi ljudmi, ki jih že nekaj let nisem videla.

Morda z družino načrtujete kakšen prvomajski pobeg?
Za 1. maj bom tradicionalno doma, ker ima Aleš s skupino Rock Partyzani veliko nastopov. Bomo kasneje dopustovali.

Sporočilo za bralce portala TočnoTO.
Uživajte v pomladi.


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.

Zadnje novičke

Prejšnji članekBritney vrtnari
Naslednji članekFOTO: Zvezde dneva