Deli
U.S.

Že na daleč je moč opaziti njihovo pozitivno energijo in ko stopijo bliže, enostavno ne moreš ostati ravnodušen. S svojo dobro voljo ‘okužijo’ vsakogar. Verjamem, da je sedaj marsikateremu dekletu žal, da je tistega lepega nedeljskega popoldneva ostala doma in da je zamudila člane fantovske zasedbe Casanova. Punce, brez skrbi, priložnosti bo še kar nekaj. Naj vam izdam manjšo skrivnost, t.j. fantje bodo še nekaj prihodnjih nedelj v naši prestolnici, saj hodijo na ure solo petja k Nacetu Junkarju, mogoče jih pa kje ulovite!

Preberite, kaj so povedali za naš portal.

1. Ste dokaj nova glasbena skupina, pa me zanima ali ste si vsi vedno želeli biti del fantovske skupine?
DAVID: Jaz sem si vedno želel delati nekaj v zvezi z glasbo. Še pred Casanovo sem bil član dveh lokalnih skupin, nič večjega. Potem pa se je pojavila ta super priložnost, o kateri sem prej samo sanjal. Zdaj ko se to res dogaja in sem resnično del tega, je vse še toliko boljše. Živim svoje sanje!

2. Se pravi nihče od vas prej ni razmišljal o solo karieri?
VLADO: Mogoče sem si sebe res vedno predstavljal bolj kot solo izvajalca v stilu Tošeja. Potem pa se je res nenadoma pojavila ta priložnost in sem jo z veseljem zagrabil. Če se takrat ne bi tako odločil, bi se že danes tolkel po glavi, ko vidim, kaj vse smo že naredili in upam, da bomo dosegli še več.

3. Nastopili ste v različnih oddajah, kjer so iskali glasbene talente, a žal noben od vas ni bil izbran. Verjamete v to, da se vse zgodi z razlogom, v drugačnem primeru najbrž ne bi danes tukaj sedeli.
ERVIN: Na nek način je bila to super odločitev, mogoče celo usoda. Vprašanje, če bi bili kot zmagovalci sploh tako uspešni, kot smo sedaj. Vesel sem, da se je tako končalo. No, seveda, ko smo na izboru izpadli, smo bili za trenutek razočarani. Zaenkrat se stvari super odvijajo, tako da se res nimamo za poražence.
VLADO: Sicer pa sami lahko vidite, če zmagaš na enem takem natečaju, to še ni zagotovilo za uspeh.
DAVID: No, jaz na sploh tekmovalcev ne bi delil na zmagovalce in poražence. Konec koncev poslušalci na koncu odločajo, kdo dejansko je tisti, ki jim je všeč, s tem ko poslušajo njegovo glasbo.

4. Časi t.i. boy band skupin, denimo razni Backstreet boysi, in vreščečih najstnic so več ali manj za nami, s čim boste mlada dekleta osvojili vi?
ERVIN: Predvsem z našim humorjem, energijo in predanostjo tej skupini. Vedno se trudimo, da naredimo kaj novega, zanimivega. Sicer pa z našimi nastopi, ki so polni presenečenj, skušamo res biti kar se da inovativni.
DAVID: No, tudi ne vem, če so časi boy bandov res minili. Prepričan sem, da dokler bodo mlade punce kazale zanimanje za pop glasbo, bodo fantovske skupine še vedno priljubljene. Sicer pa tudi če pogledamo širše, se tudi v svetu že propadle skupine ponovno združujejo, tako da…nekaj je že na tem.

5. Takole ali drugače nastale najstniške skupine so pri nas precej hitro propadle …
ERVIN: Ja, glavni problem je v tem, da se člani med seboj ne poznajo. So ‘umetno’ združeni in potem ne funkcionirajo dobro med sabo. Pri nas je razlika v tem, da smo res pravi prijatelji. Skupaj preživimo ogromno časa in se super razumemo. Prav pogrešam včasih fante, če nimamo dva dni treninga ali kaj podobnega.
VLADO: Tudi na odru se vidi ta energija med nami.

6. No, če nadaljujem.. Edino turbofolk skupine, te se še nekako obnesejo. Bi se Casanova kdaj spustila v turbo glasbene vode? Bi se preizkusili še v kateri drugi zvrsti poleg popa?
ERVIN: En naš član bi bil takoj za. (smeh)
DAVID: Naš stil glasbe, ki jo izvajamo, nam je blizu. Lahko gremo edino kdaj bolj na ‘hard’, bolj na mehko že težko.
VLADO: Turbofolk scena odpade. Ne paše k našim karakterjem.
DAVID: Nikoli ne reci nikoli, no. Čeprav načeloma imamo že poplavo teh turbo skupin in se mi res ne vidimo v tem.

7. Kakšno glasbo sicer poslušate?
OŽBEJ: Jaz, priznam, najraje domačo. Narodnozabavna glasba mi je že od nekdaj zelo blizu. Čeprav, da ne bo pomote, zelo uživam s fanti v skupini, čeprav včasih kar malo pogrešam domačo glasbo.
DAVID: Jaz se nikoli nisem osredotočil na določeno zvrst glasbe. Res poslušam vse; pop, rock, r&b, house, pa tudi domačo glasbo.. odvisno od razpoloženja, zakaj pa ne?
ERVIN: No, v avtu prevladujeta house pa r&b.
VLADO: Pri meni je pa za dušo še vedno Toše, ki je kar nekako moj idol.

8. Kako daleč so za uspeh pripravljeni it fantje iz Casanove? So pripravljeni denimo odvreči oblačila?
ERVIN: Do golega! Za valentinovo smo razveselili naše oboževalke in se slekli. No, ne čisto do golega, ampak do boksaric.
DAVID: Kar je zaenkrat dovolj!

9. Se pravi bi bila kakšna ponudba s Playboya aktualna?
ERVIN: Če bi se slekli, bi se vsekakor slekli estetsko.
DAVID: Dokler ostane nekaj očem skrito, je toliko bolj zanimivo, a ni tako?

10. No, torej kje je tista meja, do katere ste še pripravjeni it?
ERVIN: Nikakor ne podpiramo nekih nastavljenih afer in zgodbic.
VLADO: Neresničnih zgodb ne maramo.
OŽBEJ: Pojavljajo se razno razne govorice in trači o nas iz nasprotnih taborov, pa se nikoli ne odzovemo. Saj ljudje sami vejo, kaj je res in kaj ne.
DAVID: Mi ustvarjamo glasbo zaradi veselja, ne zato da bomo nekam prišli. Seveda se trudimo in delamo dobro, samo nismo pa pripravljeni pristati na vse samo zaradi uspeha.

11. Casanova je bil osvajalec ženskih src, kako zapeljujete vi?
VLADO: Vsak po svoje! Z našo karizmo in energijo.
ERVIN: Z našo glasbo! Casanova je bil lomilec ženskih src, mi smo pa samo osvajalci.
OŽBEJ: Tako kot prepevamo v naši skladbi, brez iger in brez ukan!

12. Slovenski publiki ste se predstavili s pesmijo ‘Casanova’, pripravljate kakšno novo presenečenje?
DAVID: V začetku aprila prihaja ven naš drugi singel, ki bo še bolj seksi.
VLADO: Seksi!
DAVID: Imena vam še ne moremo razkriti …
VLADO: Seksi!
DAVID: Več ali maj isti stil glasbe…
VLADO: Seksi!
(smeh)

13. Lahko bi rekli, da ste Sebastianovi varovanci. On je tisti, ki skrbi za vas. Je Sebastian kdaj strog? Ali imate res čisto prijateljski odnos? Kako se razumete?
ERVIN: Sebastian je vse, je naš prijatelj, zaupnik in naš šef, čeprav ne tisti tipični šef. Mogoče edino na treningu kdaj nastopi bolj resno, kar je tudi prav, saj ima več izkušenj in mi ga res spoštujemo, sicer imamo pa bolj kot ne prijateljski odnos.
DAVID: Neka avtoriteta pravzaprav mora biti.
VLADO: Ko delamo, pač delamo. Kar nam je pri Sebastianu najbolj všeč je ravno to, da je perfekcionist, da želi, da so stvari, ki se jih lotimo, dobro izpeljane.

14. Se Sebastian kdaj razjezi?
ERVIN: Ne, ker ga ne jezimo. (smeh)

15. Krožile so govorice, da med vami in skupino Pijamas, za katero skrbi Domen Kumer, vlada neko rivalstvo oziroma ljubosumje. Je to res?
VLADO: V bistvu ne bo držalo, vsaj z naše strani ne. Mi smo se s člani omenjene skupine vedno imeli korekten odnos. Da bi bili pa neki veliki prijatelji, to pa res ne.

16. Pesmi in besedila vam piše Sebastian, slišali pa smo, da se tudi Ožbej ukvarja s pisanjem pesmi. Si kdaj razmišljal, da bi napisal pesem za vas?
VLADO: To bo težko! Potem bomo hitro zaplavali v kakšne druge vode.
OŽBEJ: Bomo videli, no. Pesmi pišeta tudi Ervin in David, ravno ko smo se vozili danes v avtu, smo poslušali Davidov komad in je res dober. Razmišljamo o tem, da bomo kdaj tudi kakšen svoj komad odpeli, ampak nič še ni dorečenega.

17. Kako je z oboževalkami? Se jih že težko otepate?
DAVID: Ne, mi smo vsake res neznansko veseli. Vsaka, ki pride do nas po nastopu ali po avtogram, nam je čisto simpatična. Kakšne tudi že pozvonijo na vrata. Sicer pa bolj gledajo od daleč in se nam smejijo.
VLADO: No, mogoče sedaj, odkar smo izdali videospot, je naša prepoznavnost še malo večja. Kar nekaj mlajših nas v mestu prepozna.
DAVID: Včasih pride kakšna do naju z Vladotom, ker delava v kafiču, pa naju prijazno vpraša, če sva ‘prava’.
ERVIN: No, se je pa že zgodilo, da je kakšna tudi tekla za nami po mestu.

18. Bi si člani zasedbe Casanova lahko izbrali punco med svojimi oboževalkami?
ERVIN: Zakaj pa ne. Sicer je res, da bi bilo to malce težje, ker želim, ko bom imel punco, da je z mano zato ker ji je všeč Ervin in ne Ervin iz Casanove.
DAVID: Problem je, ker ne moreš vedeti, kako gleda nate in če je s tabo res zato, ker si ji všeč ti kot oseba ali zaradi tvoje medijske prepoznavnosti.

19. Za konec še sporočilo za bralce portala TočnoTo.
VSI: TočnoTO je točnoto! (smeh) Imejte se radi! Poslušajte nas! Obiskujte spletni strani TOcnoTO in skupine Casanova. Nikoli ne obupajte, če si nekaj zares želite, ker vam bo uspelo!

loading ...

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.