THE SHAPESHIFTERS vas 19. marca vabita na prvi Nocturnal Gatheringa v Ambasadi Gavioli, na katerem bodo ob njiju nastpili še Harry "Choo Choo" Romero, Sandy Rivera, Danism, Roy McLaren, Pookie in Mike Vale.

*Kakšen je osnovni koncept zabav Nocturnal, s katerimi sta v obliki posebnih aren in večerov prisotna v nekaterih najboljših klubih in festivalih na svetu?
To je nadaljevanje zgodbe, ki jo že leta gradiva kot glasbenika in lastnika založbe Nocturnal Groove, in dobiva vse večji zagon, saj še nikoli nismo organizirali toliko zabav Nocturnal kot jih bomo letos. Seveda je že od vsega začetka v tej zgodbi poudarek predvsem na nastopih glasbenikov in producentov z najine založbe in drugih vodilnih mojstrov hišnih ritmov ter njihovem druženju z občinstvom, ki nas podpira in navdihuje s svojo pozitivno energijo.

*Je pa tokrat prvič, da zabavo iz serije Nocturnal gostita v Sloveniji, natančneje v Ambasadi Gavioli.
V širši regiji sva se s tem konceptom že predstavila na glavnem odru beograjskega Beer Festa ter tamkajšnjem klubu Tube in obe zabavi sta bili nori! Bo pa to res prvi Nocturnal žur ob Jadranskem morju, verjameva pa da bo prvi izmed mnogih, saj bomo že poleti zgodbo nadaljevali v poreškem Byblosu. Projekt še razvijamo, najin načrt pa je še precej bolj povečati prisotnost te zgodbe na svetovnih glasbenih odrih, saj z njimi vnašava novo svežino in zanimanje za glasbo skupine Shapeshifters, ki jo deliva z dosedanjimi ljubitelji najine glasbe, upava pa, da bova s tem projektom pridobila še več novih.

*Kako sta sestavila program za Nocturnal Gathering v Ambasadi? Verjetno sta k sodelovanju povabila predvsem glasbenike, s katerimi delita podobno glasbeno vizijo in pogled na klubsko kulturo?
Vsi glasbeniki, ki nastopajo na zabavah Nocturnal, so v preteklosti izdajali svojo glasbo ali remikse na založbi Nocturnal Groove ali pa so to najini kolegi, s katerimi nas druži podoben pogled na house glasbo. Tukaj nisva v ospredju le midva, iskreno rada predstavljava sveže talente, in ravno založba in zabave Nocturnal so nama pri tem v veliko pomoč. Svet je velik, vendar ne razmišljamo vsi enako, a pogosto srečaš ljudi, ki razmišljajo podobno kot ti in ko se zbere na kupu dovolj velika družba somišljenikov, nastane okoli tega dobra atmosfera.

*Kaj sicer pripravljata za prihajajočo pomlad in poletje? Menda spet sodelujeta s Frankiejem Knucklesom, zagotovo pa imata v rokavu še kakšnega aduta.
Ja, res je, spet sva v navezi s Frankiejem, ampak tokrat smo se tega lotili še tesneje, pod okriljem najine založbe, saj bo pri naju izdal naslednjih nekaj skladb. Prva med njimi bo "I'll take you there", v kateri se mu bo ponovno pridružil Jamie Prnicipal. Ta plošča je res zelo posebna in prav te dni se ukvarjava z remiksanjem te skladbo. Sicer pa sva ravno končala miks za novo skladbo Cee Lo Greena, v kratkem pa bova predstavila tudi najino novo skladbo "Waiting for you", pri kateri sva združila moči z nizozemskim pevcem Shermanologyjem. V igri je še nekaj drugih projektov, a o njih bomo poklepetali v kakšnem prihodnjem intervjuju.

*Kaj si torej lahko obetamo od Nocturnal Gatheringa v glasbenem smislu?
Obilje izbranih hišnih ritmov do zgodnjega jutra!!! Vedno skrbno razmisliva o tem, kako se bodo v enem večeru čim bolje prepletli različni glasbeni slogi nastopajočih didžejev in prepričana sva, da nam je za zabavo v Ambasadi uspelo pripraviti res odlično zvočno mešanico. Vsi nastopajoči so prekaljeni mojstri in če ne bi nastopala, bi se potrudila najti čas, da bi se udeležila te zabave kot navadna obiskovalca.

*Imata še kakšno posebno sporočilo za svoje slovenske navijače?
A thumping bass, in a happy place, with a smiling face, for a loving race! (prevod ni potreben)

Srečanje gosti tandem Shapeshifters, ki je z žuri Nocturnal Groove prisoten na ključnih festivalih in v klubih širom sveta, tokrat pa se bo s svojo globalno zgodbo prvič v takem obsegu predstavil v naši regiji. Domače barve bo branil Mike Vale, ki to pomlad klubsko podzemlje razgibava z izdajami na založbah 1605, Great Stuff in Starlight.

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO Sarah Jessica Parker izgleda stara in izmučena
Naslednji članekVanessa Hudgens: Že uporablja izdelke proti staranju!