Slovenske popevke se je udeležila že dvakrat, letos je na velikem odru sicer ne bomo videli, bo pa popevko vseeno budno spremljala. “Slovenska popevka je še edini glasbeni festival, kjer ostaja spremljava v živo, z velikim revijskim orkestrom, zato se mi zdi, da je v tem smislu še vedno tista prava glasbena izkušnja za vsakega pevca. Omenila bi tudi še Festival Slovenskega šansona, ki daje poseben pomen bolj ‘umetniškim’ skladbam in besedilom. Seveda so še drugi festivali, ampak je žal tako, da se vse manj osredotoča na glasbo, izvedbo, pomembnejše postajajo pa druge stvari,” je kritična Iva.

Na slovenski glasbeni sceni najdemo vse in za vsakogar nekaj. “Od nekvalitetnih, instant skladb in izvajalcev, pa vse do kvalitetne glasbe in akademsko izobraženih glasbenikov, dobrih izvajalcev. Pojavljajo se tudi različne zvrsti, kar je super in edino prav. Vsak ima svoj okus in o okusih se ne razpravlja,” se nasmehne in prizna, da se veseli ustvarjanja novih pesmi, ker je občutek, da si naredil nekaj ‘novega’, neverjeten. “Vsaka pesem je glasbena stvaritev. Všeč mi je rek, ki pravi: ‘Ustvarjati, pomeni dvakrat živeti’.”

Trenutno se posveča opremljanju svojega stanovanja, kmalu pa jo čaka že nekaj nastopov, delo z novimi skladbami in pa študij petja. “Letos se bom posebej posvetila tudi klasičnemu petju,” nam je še zaupala za konec.

Prejšnji članekKeanu Reeves: Zanika očetovstvo!
Naslednji članekMiša Molk: H konkurenci kvečjemu zaradi dobre oddaje