Mladi glasbeni igralec Luka Markus Štajer Slovence zabava v glavni vlogi Dannyja v muzikalu Briljantina.

“Za nastope vadim vsak dan; pod tušem, na fitnesu, v avtu, povsod v resnici. Če ne vadim petja, potem premišljujem o tem, kako bom uresničil vse svoje ideje,” Luka.

Praznike in najdaljšo noč v letu je preživel v objemu Rimskih term, kjer je bil na aktivnem oddihu, le da je športno aktivnost zamenjal z računalnikom. “Trenutno končujem produkcijo svojega aktualnega glasbenega filma Tim, ki bo v roku enega leta ugledal luč sveta. Za tem se kot ustvarjalni del ekipe lotim priprav na zimzeleni broadwayski muzikal, ki bo na slovenske odre prišel jeseni. V glavi tudi skladam in pišem dve novi predstavi za prihodnje leto,” je izdal mladi umetnik, ki je v termah nabiral energijo, vmes pa za goste najsodobnejših slovenskih term pripravil tudi poseben kavarniški nastop in točko presenečenja na najdaljšo noč v letu.

“Čudovito sem se imel. Spočil sem si oči ob pogledu na neokrnjeno naravo, ki obkroža terme in si pljuča napolnil s svežim zrakom. Sprehod po zgodovinski Ruski poti ter obisk rojstne hiše Antona Aškerca, je bilo krasno dopolnilo prazničnih dni,” priznava Luka Markus, ki se je razvajal in pogrel tudi v savnah ter se sprostil na bazenskem kompleksu s termalno vodo, ki velja za eno najbolj zdravilnih v Evropi. Navdušil ga je tudi historični del vodnih nimf, kjer se je v štirih avtentičnih kamnitih kopelih iz rimskih časov kopala tudi Napoleonova sestra Caroline Bonaparte.

PREBERITE TUDI: Odskočna deska je bila Briljantina