Jadranka Juras se je odločila, da bo svojo zgodbo glede bolečin, obiska urgence in nato razočaranja nad ljubljanskim obiskom nujne pomoči, delila z javnostjo.

Velika zagovornica živali je izdala, da je pred kratkim zaradi hudih bolečin v ledvenem predelu, zaradi katerih je vmes že nekajkrat izgubila zavest, obiskala nujno pomoč. “Zavest sem skoraj izgubila tudi v ordinaciji, ko so me obravnavali. Med tem, ko so mi dali močna protibolečinska sredstva, se je zdravnica odločila, da mi vseeno pregledajo kri, ker ni vedela vzroka mojega “izgubljanja”. Po eni uri, ko je prišel izvid in bil normalen, sem odšla z možem domov,” je svojo izkušnjo opisala Jurasova.

Obiskala napačno ustanovo

Med obravnavo je prejela predračun, ki pa ga je po navodilih tamkajšnjega osebja vrgla v koš, saj naj bi bil namenjen le tistim, ki urgenco obiščejo nepotrebno. Dogodilo pa se ji je ravno to: po pošti je prejela račun, kljub temu, da ima že dolga leta urejeno obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Bila je zgrožena in svojo zgodbo delila z javnostjo, zdaj pa dodala, da jo je kontaktiral gospod za odnose z javnostjo iz UKC in ji pojasnil, da ni bila na urgenci, ampak je koristila splošno nujno medicinsko pomoč, ki jo organizira Zdravstveni dom Ljubljana.

“Torej očitno sta to dve ločeni enoti v isti stavbi UKC-ja, z isto čakalnico. Opravičujem se UKC-ju, ker tega nisem vedela (prepričana sem, da tega mnogi ne vedo). Urgenca UKC po njegovih besedah še vedno NE zračunava svojih storitev, bo pa treba očitno biti pozoren, kam vas napotijo. Če presodijo, da ste hin, greste naprej na urgenco UKC-ja, če ne, ostanete v obdelavi ZD in (kot kaže) dobite račun. Zato zastavljam vprašanje ZD Ljubljana – zakaj izdajate račune ljudem z obveznim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem?,” še zgroženo sprašuje Jadranka.


Zadnje novičke

Prejšnji članekFoto! Ana Klašnja vedno brez modrčka?
Naslednji članekTakole je Miley Cyrus za rojstni dan presenetil njen dragi