Jan si je baje vzel 1 leto dopusta, mi pa smo izbrskali nekaj njegovih izjav:

In vsakič, ko grem mimo bazen Ilirija, se spomnim svojih prvih nastopov; trije so igrali pikado, dva pa poslušala! Tudi to izkušnjo sem imel, ni mi vzela volje, toda danes ne bi šel več skoznjo! Nisem nekdo, ki je prišel na oder velik.

Če moški nima rad svoje mame, tudi svoje ženske ne bo imel nikoli rad.

Za ustvarjalnega človeka je denar sredstvo, ki mu pomaga, nekdo drug pa si želi imeti najnovejši avto, barko, na počitnicah hoče biti tam in tam … potem pa mu zmanjka veselja.

Moja prva ljubezenska izkušnja? Spominjam se … To sem imel tremo! Kot pred prvim nastopom. Čisto neroden in okoren sem bil.

Velikokrat sem neracionalen, velikokrat! Nisem pragmatičen. Zakaj bi se omejeval. A se ustavim, da me ne bi odneslo pregloboko; pri glasbi, pri pokru, pri ljubezni. Toda pri strasti, pri strasti se ne ustavim.

V sebi sem zelo otrok, zelo! Družim se z ljudmi, ki so stari štirideset, petdeset let, so blazno uspešni, pa so v sebi vsi otroci; niso čustveno impotentni. Čustva delajo in morajo delati!

Jaz sem človek skrajnih nasprotij: zelo spoštljiv sem, toda če je nekdo nesramen, sem še bolj nesramen, še bolj neprijeten. Zaščitniški sem do družine in do ljudi, ki jih imam rad.
Jan : Vsak človek ima tudi svoje tragedije in ni družine na svetu, ki jih ne bi imela.

Moje občinstvo, se mi zdi, je toliko zrelo, da tam ni po naključju, ampak na koncertu uživajo in se imajo lepo.

Vse o najglobjih občutkih povem v pesmih. Poglejte v moj hladilnik, fotografirajte me golega, a ne boste prišli globje.

K temu, da bi nehal, pa me napelje okolje, medijski prostor, ki je padel v fazo nekontrolirane histerije. Če se zapleteš v medijski prostor in izgubiš stik z ljudmi, je konec.

Mislim, da se človek ne sme omejevati in početi vse življenje istih stvari. Upam, da bom lahko maksimalno pomagal svojim otrokom, jim nudil oporo in navdih in jih opozarjal na dobre plati življenja.

Cenim samo odkrite in korektne ljudi, ki znajo pošteno zaslužiti denar in ne parazitirajo na sreči drugih.

Mit o meni kot najbolj zaželenemu samcu ste ustvarili mediji.

Ne morem se sprijazniti s tem, da si v nekoga noro zaljubljen, potem pa je vse, kar ostane, spoštovanje in ljubezen. To se mi zdi do konca krivično. Tisti močni občutki so ravno nadgradnja, ki v paru mora biti, da sta več kot prijatelja. Jaz hočem biti zaljubljen za zmeraj.

Skrbita me dve stvari, zdravje mojih najbližjih in neuspeh.

Natančno nisem nikoli štel, verjetno imam na leto okrog 40 koncertov. Moj katalog pesmi vsebuje več kot 20 uspešnic, s katerimi sem se razvijal skupaj s svojo publiko, preigral sem več kot tisoč koncertov in kljub vsemu čutim veliko odgovornost do ljudi, ki imajo radi moje delo.

Križanke? Ni ga koncertnega prizorišča v Sloveniji, ki bi imel tako magično moč za nastopajočega, in verjetno nekaj podobnega velja tudi za poslušalce.

(ona-on.net)

loading ...


Zadnje novičke

Prejšnji članekJessica v reviji Esquire
Naslednji članekLindsay v Vegasu