Naš piarovec in televizijski voditelj, Jan Vehar, je, če sledimo novostim na njegovem Facebook profilu, izjemno aktiven na vseh področjih. Nedavno je odpotoval v Istanbul, kjer je bil povabljen kot član slovenske žirije za tekmovanje Vodafone Freezone High School Music Contest, kamor je odpotoval skupaj s skupino Just4Us, ki je tedaj zastopala Slovenijo na prej omenjenem tekmovanju, direktno iz Turčije pa se je le nekaj dni kasneje odpravil v švedsko prestolnico Stockholm, kjer je že tretje leto zapored, kot del slovenske novinarske delegacije, spremljal že 61. tekmovanje za Pesem Evrovizije, na katerem je barve dežele na sončni strani Alp predstavljala ManuElla, s skladbo 'Blue & Red'.

Znano pa je, da Jan, poleg televizijskega in radijskega, rad poseže tudi za glasbeni mikrofon. V prejšnjem letu je posnel priredbo skladbe Cara Mia, ki jo v originalni različici poje Måns Zelmerlöw, zmagovalec lanskoletne edicije tekmovanja za Pesem Evrovizije. Jan je za skladbo posnel tudi videospot, v režiji ManuElle Horvat.

Včeraj pa je na svojem Facebook profilu objavil novico, ki je bila kar nekaj časa skrivnost – Jan Vehar bo 16. julija predstavljal barve Slovenije na tekmovanju OGAEVision Song Contest, v nemškem Berlinu, pod okriljem festivala Eurovision Weekend.

"Organizatorji so opazili mojo strast do glasbene industrije že ob skladbo Cara Mia, ter me k sodelovanju povabili že lansko leto. Letos pa so koncept popolnoma spremenili in izboljšali, ter me letos interno izbrali kot predstavnika Slovenije na tem velikem tekmovanju, kar si seveda štejem v čast," nam je zaupal Jan.

"Letos bo na tekmovanju nastopalo 12 držav tekmovalk, med drugimi tudi Združeno kraljestvo, katerih barve vo predstavljal Karl William Lund, letošnji drugouvrščeni na angleškem nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije, tako, da bo konkurenca letos kar huda," se je nasmejal Jan in dodal, da je vsak od letošnjih nastopajočih tudi posnel svojo video razglednico, ki bo predvajana v Berlinu, tik pred nastopom vsakega posameznika. Kot nam je še Jan zaupal, je v preteklih dneh posnel svojo razglednico v prečudoviti okolici Parka Postojnska jama, kjer je na režiserskem stolčku sedel videograf Miha Milavec.

loading ...