Ankete, ki jih založba Quickley opravlja že od leta 1932, so pokazale, da je lani med vsemi hollywoodskimi igralci blagajne kinematografov najbolj napolnil Johnny Depp. Gladko je prekosil zvezdniške kolege, kot so Will Smith, George Clooney, Matt Damon, Denzel Washington, Russel Crowe, Tom Cruise, Nicolas Cage in Tom Hanks. Hkrati so ugotovili, da se med prvo deseterico visokoproračunskih igralcev prvič po 24 letih ni uvrstila nobena ženska.

Johnny Depp se je pred 24 leti povsem po naključju znašel v stranski vlogi prvega dela grozljivke Nočna mora v Ulici Brestov, od takrat pa gre njegova kariera le strmo navzgor. Milijone oboževalcev je staknil predvsem z mračnjaško grotesknimi filmi, ki jih je navrgel z režiserjem Timom Burtonom: Edward Škarjeroki, Ed Wood, Brezglavi jezdec. Igral je tudi v bizarnem vesternu Jima Jarmuscha Mrtvec, mastno pa se mu je obrestovala vloga odpadnika Jacka Sparowa v trilogiji Pirati s Karibov. Nazadnje je zapel kot morilski brivec v krvavem muzikalu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, kjer je prvič po filmu iz leta 1990 Cmera moral pokazati tudi pevske sposobnosti, v slovenskih kinematografih pa ga bodo predvajali šele februarja.

Že naslednje leto (si) kani 44-letni lepotec povečati bajni mošnjiček s črno-belim stripovskim filmom, drugim in tretjim delom Mesta greha. Pred kratkim pa je presenetil britanski zgodovinar Simon Sebag Montefiore, ki je poudaril, da je za ekranizacijo njegove nove knjige Mladi Stalin najprimernejši prav Depp. Na podlagi fotografij so namreč ugotovili, da je igralec osupljivo podoben Josipu Visarijonoviču Džugašviliju – Stalinu, možu, ki so ga klicali ruski car, bil pa je sin gruzijskega čevljarja in vse prej kot car. Stalin je bil sprva nesojeni romantični pesnik, nepopravljivi ženskar, oče številnim nezakonskim otrokom, ko pa je postal revolucionar in pristal v Kremlju, je pod njegovo železno vladavino pomrlo več deset milijonov ljudi. Pripovedna podlaga za film, za katerega snubijo Deppa, bo temeljila tudi na pričanju 109-letne Gruzijke, ki je bila na Stalinovi poroki leta 1906.

(Direkt)


Zadnje novičke

Prejšnji članekKelly: Paris me je napila do mrtvega!
Naslednji članekSpice Girls o boju z bulimijo