1. septembra so mnogi starši otroke prvič pospremili v šolo, med njimi je bila tudi Ivjana Banić, ki je hčerko znova vpisala v prvi razred.

Verjetno se sprašujete, zakaj je temu tako? Hči Luna je namreč že lani prvič odšla v šolo. A takrat na Karibih. Ivjana je vse pojasnila v obširnem zapisu:

“Jutri znova v prvi razred vpisujemo hči. Zakaj znova? Ker smo jo v šolo vpisali že na Karibih. Namreč tam s prvim razredom začnejo že pri 5 letih. Naučijo se brati, pisati in čeprav gre za otok, tako majhen in od vseh pozabljen, da mu lahko rečemo Spodnja Pozabina, uporabljajo tudi tablične računalnike. In uniformo, ki smo jo naročili, oprali, zlikali. Uniforme so super. Z njimi se krasno izenačijo socialne razlike, otroci so bili v njih izredno sproščeni, zadovoljni in nikoli doma kregani, ker so glih taboljše hlače strgal.

Zdaj smo v drugi državi, drugi kulturi, stara je 6 in uniforme ne potrebuje. Le zvezke za prvi razred, veselje do šole in mamo, ki namesto na koledar – pogleda otroke in se zaveda, da cajt leti.”

Hči Ivjane Banić gre znova v prvi razred. Vir: Instagram
Hči Ivjane Banić gre znova v prvi razred. Vir: Instagram

Ivjana in njena družina so res pravi popotniki, preberite, kaj vse so že doživeli.

Prejšnji članekVčeraj je bil za Luko Jezerška zelo pomemben dan! Poglejte, kaj je storil!
Naslednji članekPoglejte si, kako je videti pevka Alya. Kako je to mogoče?