Po vsem svetu so pari, ki se običajno vidijo le ob večerih in vikendih, zdaj skupaj ves dan. Ne glede na to, ali eden ali oba delata ali sta trenutno brezposelna, to ustvarja drastične premike v razmerju. Za nekatere je čudovit čas za poglobitev vezi med njima. Za druge vodi do napetosti in spopadov, ki bi lahko bili predhodnik ločitve.

Ko je Kitajska odpravila svoj karantenski protokol, je prišlo do velikega števila parov, ki so vložili zahtevo za ločitev. To ne preseneča odvetnikov, ki pravijo, da nove stranke najpogosteje januarja (po božičnih počitnicah) kontaktirajo njihove pisarne; vedo, da skupni čas vodi do razhajanja.

Po drugi strani pa je znano, da časi, ko so pari prisiljeni ostati doma, vodijo k povečanju rodnosti devet mesecev kasneje. V zadnjem času so se tudi podjetja, ki prodajajo spolne igrače, močno povečala; blagovna znamka Womanizer poroča o 50–60% povečanju prodaje, kot je bilo pričakovano v prvem četrtletju 2020. Glede na te statistične podatke je pomembno, da prednostno določite svoje razmerje, medtem ko se držite protokolov o oddaljevanju in zaklepanju. Tukaj je pet stvari, ki jih lahko storite, da boste uživali drug z drugim in ohranili razmerje.

1. Odločite si čas za pogovor o tem, kaj se trenutno dogaja

Vsak se na stres odziva drugače in ni nujno, da so vsi osredotočeni na isto stvar. Pri mnogih parih enega partnerja bolj skrbi, da bi zbolel, drugega pa bolj finance. V pogovoru izmenično delite tisto, kar vas najbolj skrbi. Svoje pomisleke partnerja ne zanemarjajte in jih ne poskušajte odpraviti. Namesto tega poslušajte kot priložnost za boljše spoznavanje partnerja.

2. Izmenjujte hvaležnost za vse kar je dobro

Delite veselje zaradi svoje fizične varnosti, dobrih spominov na prvi zmenek in načina, kako se vaš partner smeji. Povejte drug drugemu, kaj imate radi in občudujete.

3. Vzemite si nekaj časa zase, da naredite nekaj, v čemer uživate

Ne glede na to, ali grete v toplo mehurčkasto kopel, se ukvarjate s spletnim tečajem joge, berete dnevnik, berete roman ali preprosto zadremate, poraba časa za samopopolnitev je bistvenega pomena za veselo komuniciranje s partnerjem.

4. Izkoristite čas za čutno raziskovanje

To bo za različne pare pomenilo različne stvari. Nekatere možnosti vključujejo učenje čutne masaže, glasno branje ljubezenske poezije ali delitev spolne fantazije.

5. Izberite novo aktivnost, ki jo želite opravljati skupaj, ali tisto, ki ste jo uživali v preteklosti

Sestavite sestavljanko. Vadite nov jezik. Ustvarite film svojega življenja s svojimi hišnimi ljubljenčki. Ustvarite Facebook stran in delite informacije o temi, ki vas zanima. Oglejte si vsako komedijo na Netflixu. Ali pa si vzemite knjigo odnosov in skupaj vadite.

Prejšnji članekEsmeralda iz bolnišnice: “Spomnite se me v molitvah”
Naslednji članekNina Pušlar: tudi nizke temperature je ne ustavijo