Prav tako se isti odgovor glasi za dekleta, ki jih zanima, če je moški, ki jih osvaja, tip osebe, ki je pripravljen na družino. Raziskava je pokazala, da se pristop do zveze lahko vidi po linijah obraza osebe.

Moški, ki iščejo zvezo za eno noč, bi morali svoje poglede usmeriti na dekleta, ki imajo obraz podoben igralkam Charlize Theron in Christine Ricci.

Ženske, ki iščejo soproga, se ne bi smele zapletati z moškimi kot je Bruce Willis, namesto njih pa bi morale iskati nekoga mehkih potez, ki je podoben Leonardu DiCapriu.

Med raziskavo so 700 moških in žensk povprašali o tem, kakšno je njihovo poželenje do seksa za eno noč. Raziskava je potekalo tako, da so prostovoljcem pokazali obraze neznanih ljudi, po njihovih obraznih linijah pa so se morali odločiti, ali jih privlačijo ali ne. 72% vprašanih je prepoznalo poglede ljudi, ki so pripravljeni na seks za eno noč.

Raziskava je pokazala, da moške bolj privlačijo ženske, ki so zainteresirane za seks brez obveze, ženskim očem pa so bolj prijazni moški, ki do spolnih odnosov niso tako svobodni. Ženske so v veliko manjšem številu pripravljene na seks brez obveze, želijo pa si nekoga, ki bo skrbel zanje in za njihove otroke.

»Čeprav moški niso mogli vedno oceniti, ali je ženska pripravljena na seks brez obveze, pa so jih privlačile prav slike tistih, ki so. Ženske so bolj privlačili moški, zainteresirani za zvezo. ‘Mačo’ moške z veliko čeljustjo, velikim nosom in malimi očmi ženske doživljajo kot odprte za seks brez obveze, moške z mehkejšimi linijami obraza pa doživljajo prav nasprotno,« je povedala dr. Lynda Boothroyd.

Kot je raziskava dokazala, imajo moški najraje ženske z velikimi očmi in majhno čeljustjo. Prave ženske za njih so Lindsay Lohan, Charlize Theron in Christina Ricci.

Mnoge raziskave so že pokazale, da obraz človeka pove veliko o njegovem karakterju, to pa drugi lahko vidijo in prepoznajo. Ta raziskava pa je bila prva, ki je dokazala, da ljudje zaznavajo signale o tem, kako daleč je nekdo pripravljen iti v zvezi.


Zadnje novičke

Prejšnji članekMoški jo ne zanimajo
Naslednji članekVROČE: Govori se…