Pevec skupine U2 Bono je rojen kot Paul David Hewson. Glasbeno ime je dobil po Dublinski humanitarni trgovini Bono Vox, kar po latinsko pomeni “dober glas”.

Snoop Dogg je rojen kot Cordozar Calvin Broadus Jr. Njegov vzdevek prihaja od risanega junaka Snoopyja, dala pa mu ga je njegova mama, ker je imel rad strip “Peanuts”.

Marilyn Manson je rojen kot Brian Hugh Warner, svoje umetniško ime pa je dobil iz kombinacije imen Marilyn Monroe in Charlesa Mansona.

Pravo ime Tine Turner je Annie Mae Bullock. Priimek je dobila, ko se je poročila z Ikeom Turnerom, ki ji je spremenil tudi ime. 

Elton John je rojen kot Reginald Kenneth Dwight, a sta v njegovi prvi glasbeni skupini igrala saksofonist Elton Dean in Long John Baldry, po katerih je potem prevzel ime Elton Hercules John.

Stingu je drugače ime Gordon Matthew Thomas Sumner. Sting ga je poimenovala mama, potem ko je bil v neki glasbeni jazz skupini oblečen v črno rumeno majico, v kateri je izgledal kot osa in so ga nato otroci klicali sting (osa).

Mobyju so ime dali njegovi starši, ki so ga poimenovali po delu njegovega pradeda Hermana Melvilla z naslovom ‘Moby-Dick’. Pravo ime mu je Richard Melville Hall.


Zadnje novičke

Prejšnji članekZvezde na festivalu
Naslednji članekJennifer Garner o poletju