Katarina Kresal je za nagrado prejela steklen kipec, ki so ga posebej za to priložnost pripravili mojstri iz Steklarne Rogaška.

Na slavnostni prireditvi zabavnega značaja so nastopili priznani slovenski ustvarjalci, med njimi voditeljica Bernarda Žarn, imitatorji, ki jih sicer poznamo iz oddaje Hri-bar, violinistka Anja Bukovec ter skupina Dan D.

Za naziv Politični obraz leta 2009 po izboru ljudi so se poleg Katarine Kresal potegovali tudi: Janez Janša, Zmago Jelinčič Plemeniti, dr. Matej Lahovnik, Ljudmila Novak, Borut Pahor, dr. Danilo Türk, Jernej Vrtovec, Samuel Žbogar in mag. Radovan Žerjav.

Katarina Kresal je o zastopanosti žensk v politiki za revijo Obrazi povedala: »Gotovo je naša politika še vedno v veliki meri v rokah moških, ki zlepa ne spustijo žensk na vidnejše položaje. Tudi zaradi skeptičnih odzivov, ki sem jih sama doživela ob vstopu v politiko, ženske verjetno niso pripravljene narediti lega koraka. Marsikatera pa se seveda sooča tudi s problemom, kako uskladiti družino in kariero, kar je seveda še tejže, če je ta kariera politična. V času, odkar sem v politiki, ugotavljam, da se to počasi spreminja. Vedno več je deklet, ki pristopajo k meni, ki sprašujejo in jih zanima, na kakšen način se lahko politično angažiraš, deklet, ki se jim zdi dobro, da se je v tej trdnjavi moškosti nekaj začelo premikati. Konec koncev smo v tem času dobili še eno predsednico zdaj sicer neparlamentarne stranke. Duha smo torej spustili iz steklenice in ne da se ga več spraviti nazaj.«


Zadnje novičke

Prejšnji članekRihanna: Rada se dotika svojih prsi
Naslednji članekPosh hoče ‘Opravljivko’