Alex Honnold, vrhunski plezalec, se je pred kratkim znašel v visoki družbi, med drugim se je srečal tudi s Kate Middleton.

Njegov vzpon je eden največjih podvigov

Po njem je bil namreč posnet dokumentarni film Free Solo, v katerem so ga spremljali na njegovem najdrznejšem plezalskem podvigu do sedaj. Brez varovanja je preplezal najbolj znano skalno vertikalo na svetu, 980 metrov visok El Capitan v narodnem parku Yosemite. Njegov vzpon je eden največjih športnih podvigov nasploh, Alex pa se je s tem vpisal v anale človeških dosežkov.

Film pobira nagrade po vsem svetu

Kot kaže ima enako popotnico tudi film. Serijsko namreč pobira nagrade po vsem svetu, nazadnje na prestižnih britanskih baftah. Podelitve nagrad sta se udeležila tudi princ William in vojvodinja Catherine. Slednja je po koncu prireditve tudi na kratko poklepetala z dobitniki, kar si je celotna ekipa filma štela kot izjemno čast. Alex je srečanje s kraljevim parom označil za vrhunec večera in dodal, da še vedno ne more verjeti, da sta si Kate in William dejansko ogledala film ter v njem uživala.

V njem pa bomo lahko uživali tudi slovenski gledalci. Na spored National Geographica namreč prihaja v nedeljo, 3. marca.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite komenetar
Vpišite svoje ime