Katy Perry je obiskala ruralno provinco Ninh Thuan, ki je med najrevnejšimi in najbolj oddaljenimi regijami v Vietnamu.

"Srce se mi je paralo, ko sem srečala babico, ki skrbi za štiri vnuke, odkar je umrla njena hči. Družina živi v odročni vasici v hribih, do katere vodi luknjasta cesta. Ena od vnukinj, petletna Linh*, je bila močno podhranjena. Če eden od delavcev na terenu, ki jih je za pomoč usposobil UNICEF, ne bi prišel v vas in poskrbel, da Linh* dobi pomoč, morda ne bi preživela," je povedala Katy Perry.

Namen obiska Katy Perry je opozoriti na ključno problematiko, ki vpliva na milijone otrok, ki ne koristijo posledic ekonomske blaginje – med njimi so tudi otroci iz province Ninh Thuan. Mnogi od njih so ji povedali, da ne želijo po stopinjah svojih staršev – sanjajo, da bi postali zdravniki in učitelji ter pretrgali začarani krog revščine, v katerem živijo njihovi starši.

"Otroci, ki sem jih spoznala, imajo neverjetne sanje. V boju za te sanje jim moramo pomagati. Vlaganje v najbolj prikrajšane in omogočanje poštene priložnosti za prihodnost otrok je najboljši način za prekinitev kroga revščine in drastično izboljšanje zdravja, izobraževanja in blaginje otrok," je dejala.

*Ime je spremenjeno zaradi varovanja osebnih podatkov.


Zadnje novičke

Prejšnji članekAna Dolinar ju je pokazala
Naslednji članekTako so si jih že uredile znane Slovenke