V soboto smo dobili 8 finalistov, ki se bodo že ta konec vikenda ‘spopadli’ za svoje mesto na Evroviziji. Kdo nas bo tam zastopal letos?

V finale Eme so se uvrstili Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček. Proper bodo v finalu še enkrat nastopili s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lea Sirk s Hvala, ne!, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj. Največje razočaranje pa je bilo dejstvo, da se v finale ni uvrstila Nika Zorjan. S pesmijo Uspavanka je bila namreč ena izmed največjih favoritinj.

Sobotni finale bo zopet vodil Vid Valič. V vlogi pa se mu bo pridružila tudi pevka Raiven, ki je že dvakrat tekmovala na EMI. V finalu bodo poleg tekmovalcev nastopili tudi Maja Keuc, voditeljica Raiven in lanskoletni zmagovalec Omar Naber.

Pesem Evrovizije bo potekala 8., 10. in 12. maja na Portugalskem po zaslugi Salvadora Sobrala, ki je lani zmagal s pesmijo Amar Pelos Dois. Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way, s katero pa se ni uspel prebiti v finale.

Prejšnji članekBrad Pitt še ni kontaktiral Jennifer Aniston potem, ko je naznanila ločitev
Naslednji članekJustin si ni želel poroke z Jennifer