Svetovni obrazi pogosto poudarjajo, da je izobraževanje zelo pomembno in mlade spodbujajo k šolanju. Med njimi so tudi tisti, ki niso radi gulili šolskih klopi, zato so šolanje opustili zaradi kariere. Čeprav imajo danes na svojih bančnih računih vrtoglave številke, te zvezde niti srednje šole nimajo končane.

Demi Moore

Težko življenje igralke Demi Moore je vplivalo na njeno izobrazbo. Njena mati je bila vedno problematična in nagnjena k alkoholu, očim pa je zaradi revščine storil samomor. Revščina in težke družinske razmere so jo pri 16 letih prisilile, da je opustila šolanje in se posvetila karieri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oreste Acetelli (@oresteace4270)

Jennifer Lawrence

Igralka Jennifer Lawrence je v številnih filmih zaigrala like, zaradi katerih je obogatela. Prav tako je s svojim delom pridobila veliko znanja in izkušenj ter hkrati uresničila svoje največje sanje – biti slavna igralka. Jennifer je ravno zaradi želje po profesionalnem igranju opustila srednjo šolo. “V šoli mi je bilo težko. Nikoli se nisem počutila posebej pametno. Tehnično nimam srednje šole ali diplome,” je nekoč priznala igralka.

Idris Elba

Britanski igralec in DJ, 48-letni Idris Elba, ki ga je revija People pred dvema letoma razglasila za najbolj seksi moškega na svetu, se pri izobraževanju ne more pohvaliti z laskavim naslovom. Čeprav je najbolj znan po igralskih vlogah, je Idris svojo glasbeno pot začel kot štirinajstletnik na porokah in zelo hitro opustil šolanje, da se je lahko posvetil lastnemu DJ poslu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jürg Zbinden (@starcurator)

Nicole Kidman

Igralka Nicole Kidman je uspeh dosegla po zaslugi vloge v filmu ‘Skin Deep’, ko je bila stara 16 let. Po tem se ji je odprlo veliko priložnosti in za vlogo v filmu ‘Ure’ je celo prejela prestižnega oskarja za najboljšo glavno vlogo. Ker je igralsko kariero začela že leta 1983, se je Nicole odločila, da bo prekinila šolanje in nadaljevala kariero.

Daniel Radcliffe

Britanskega igralca Daniela Radcliffeja si javnost najbolj zapomnila po vlogi čarovnika Harryja Potterja, ki je bil odličen učenec šole čarovništva v Hogwartsu. Toda v resničnem življenju Daniel ni končal niti srednje šole in nikoli ni obžaloval, da je zaradi kariere opustil šolanje. ‘Precej sem prepričan v svojo inteligenco in če bi ostal v šoli, bi mi profesorji uničili samozavest, ki sem si jo povrnil šele, ko sem se znašel na snemanju filma,’ je za tuje medije dejal Daniel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @xsagapotter

Al Pacino

Eden najbolje plačanih in najbolj priljubljenih igralcev, legendarni Al Pacino, je gimnazijo zapustil v drugem letniku. Revščina ga je prisilila, da je opustil šolanje in si našel službo. “V šoli nisem bil dober, nisem natančno poslušal predavanj ali bil zbran. Moja mama je imela težave in nismo imeli denarja. Takrat sem se odločil, da moram nekaj narediti,” je dejal slavni igralec.


Zadnje novičke

Prejšnji članekPoglejte, kateri tekmovalki Sanjskega moškega sta postali pravi prijateljici
Naslednji članekSe še spomnite, kakšna prečudovita nevesta je bila Darja Gajšek?