Kevin Hart že več kot desetletje zabava ljudi s svojimi stand-up turnejami in s komedijami, med katerimi sta Svaka pod krinko in Obveščevalna, v filmu Prijatelja za vedno pa se prvič preizkuša tudi v dramatični vlogi.

Medtem ko je bil Hart več kot pripravljen dokazati, da je sposoben prevzeti vlogo, ki ne zahteva zgolj njegovega značilnega komičnega čuta, temveč tudi rahločutnost za čustvene in dramatične prizore, režiser filma Neil Burger (Iluzionist, Odklenjen in Razcepljeni) ni bil prepričan. Spominja se pogovora s producenti filma, ko so prvič omenili komikovo ime.  Režiser in igralec sta se nato srečala in predebatirala kompleksnost vloge. Komik je spregovoril o svojem težkem odraščanju in z zagotovil, da se lahko z Dellom poistoveti. “Pred mano se je prelevil v lik in me tako prepričal,” priznava Burger.

Hart si je tega želel

“Želel sem si nekaj bolj zahtevnega in svojim oboževalcem ponuditi drugačen pogled na svet Kevin Harta, da vidijo, kaj vse so – po mojem mnenju – moji talenti,” je povedal igralec. “Rekel sem si, da če imam priložnost posneti nekaj s sijajnimi igralci in igralkami, ki znajo iz mene iztisniti te talente, potem bom to tudi storil. Vem, česa sem sposoben, a ko se postaviš ob bok najboljšim med najboljšimi, kakršna sta Bryan in Nicole, ti ne preostane drugega, kot da si do zadnjega vlakna pripravljen in slediš njihovemu vzoru.”

Komično dramo si na velikih platnih lahko ogledate od 10. januarja dalje.