Po bombastičnem intervjuju je dvor obmolknil, princ Charles pa je na prošnjo za komentar pobegnil pred novinarji. Kraljica se je zdaj oglasila in povedala, kaj si misli o obtožbah zoper kraljevo družino.

Nosilec britanske krone, 94-letna kraljica Elizabeta, je v manj kot 48 urah po predvajanju velikega intervjuja princa Harryja in Meghan z Oprah Winfrey prek Buckinghamske palače izdala uradno izjavo in sporočila, kaj si misli o obtožbah vojvode Sussexa proti kraljevski družini, poročajo britanski mediji.

‘Vsa družina je žalostna, ko smo izvedeli, kako zahtevna so bila zadnja leta za Harryja in Meghan. Problemi, ki so se pojavili, zlasti rasni, so zaskrbljujoči. Čeprav se nekateri spomini lahko razlikujejo, se zdijo zelo resni in jih bo družina obravnavala zasebno. Harry, Meghan in Archie bodo vedno ljubljeni družinski člani,’ je dejala Buckinghamska palača, potem ko je princ Chares pobegnil pred novinarji, ki so ga prosili za komentar intervjuja.

Spomnimo, Meghan in Harry sta neimenovanega člana kraljeve družine obtožila rasizma, povedala je, da je vprašal, ‘kako temen bo njun otrok’, zato je dvor Archieju zavrnil naslov princa, medtem ko so mediji trdili, da gre za Harryja in Meghan. Harry je dejal, da jih je rasizem deloma pregnal iz Britanije in palačo obtožil, da ni podpirala Meghan, ki se je v nekem trenutku počutila samomorilsko. Princ je razkril tudi osupljivo slabe odnose z očetom, princem Charlesom, ki že dolgo noče govoriti z njim, in razkril, da ga je njegova družina nehala financirati, da je bila kraljica slabo poučena in je zato odpovedala sestanek, predviden v Sandringhamu.

Meghan je svoji svakinji Kate očitala tudi, da je jokala na vaji za družico, ne obratno, kot so mediji neresnično poročali. Dejala je, da se uradniki niso zavzeli za par, tako da so se postavili proti “rasističnim” komentarjem proti Archieju, saj so lagali, da bi zaščitili druge kraljeve člane. Višji vladni minister in zaveznik britanskega premierja Borisa Johnsona Zac Goldsmith je včeraj razkril razpoloženje mnogih v kraljevskih krogih. V odgovor na metaforo, da sta vojvoda in vojvodinja Susseška “napolnila letalo in odvrgla bombo na Buckinghamsko palačo,” je tvitnil: “Ne samo Buckinghamska palača – ampak Harryjeva družina. Harry je razstrelil svojo družino. ‘


Zadnje novičke

Prejšnji članekMirna Reynolds je popolnoma spremenjena. Bi jo prepoznali?
Naslednji članekNatalija Verboten pokazala novorojenčka!