Kot je v odgovoru zapisal Janša, na njegovi poroki v Drežnici in Trenti ni bilo nobene službe za varovanje. Pojasnil je, da poroka ni bila načrtovana kot javen dogodek. Po objavi v medijih dan pred njo in navalu novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev so se domačini Drežnice samoiniciativno organizirali ter pomagali pri usmerjanju prometa in udeležencev, saj bi sicer v majhnem naselju nastal prometni kaos. Pri tem so zaradi velike gneče in velikega medijskega zanimanja pomagali tudi nekateri izmed gostov, ki so bili sicer vabljeni na poroko. “Oboji za svoje angažiranje zaslužijo zahvalo, ne pa ovadbe,” je dodal Janša.

Janša je inšpektorat še zaprosil, da mu posreduje “ime naročnika ali ime vira za lažno obtožbo”. Zanima ga, “kdo v Sloveniji premore toliko podlosti, da je sposoben sprožiti takšen postopek”.

Katarina Kresal pa pravi, da je za obtožbe inšpektorata ministrstva za notranje zadeve slišala iz medijev. “Za kakršen koli poziv inšpektorata, o katerem danes ogovori stranka SDS, nismo vedeli ne jaz, ne moji sodelavci. Zadeva se mi zdi skrajno nenavadna in bom takoj v ponedeljek zjutraj zahtevala preverjanje vseh dejstev ter bom na podlagi njih tudi odločno reagirala,” je napovedala ministrica.

Počakajmo torej do jutri!


Zadnje novičke

Prejšnji članekKVIZ: Kaj so počele zvezde?
Naslednji članekObleci se, kot svetuje Robert Pattinson