“Veliko jem in nisem izbirčen, k sreči pa imam dobre gene in sem povrhu zasvojen z gibanjem, tako da vse porabim,” je Taiji razkril skrivnost svoje manekenske postave. Osredotočen na porabo, se pri prehrani prilagaja letnim časom. Pozimi pojé več, poleti manj. Taiji je velik ljubitelj sladic, vendar tudi veliko trenira: enkrat do dvakrat na teden gre v fitnes, od tri- do štirikrat na teden pa na trening karateja. Le redko se najde kak dan, ko ga ni v telovadnici.

Zasvojen s karatejem

Že kot otrok je bil zelo živahen in zanj je bila najhujša kazen, če ni smel ven. Celo z mavcem na nogi je plezal po drevesih. V šoli se je začel resneje zanimati za šport. Treniral smučanje, v srednji šoli pa ga je prevzela košarka. Nato je odkril karate, predvsem zato, ker je to šport, s katerim se lahko ukvarjaš vse življenje. Karate prihaja iz Japonske, tako kot njegov oče, ki ga tudi trenira. “Nikoli me ni posiljeval s karatejem, res pa je, da je bil vesel, ko sem se začel zanimati za ta šport. Rekel je, da nisem prestar, naj kar poskusim, pa bom videl, ali mi ustreza. Karate me je hitro zasvojil. Še po dobrih treh letih sem navdušen, sploh zdaj, ko se pripravljam na izpit za črni pas.”

Recept za suši

Enkrat na mesec se dobivajo pri očetu na sušiju, ki pa ni povsem klasičen. “Osnova so vedno alge in kuhan riž, na katerega naložiš malce hrena in še kako sestavino, kot so jajca, gobice, losos ali tunina, ki je navadno iz konzerve, po okusu pač. Algo nato zviješ in pomočiš v sojino omako. Rad kombiniram sestavine, odvisno od počutja, vedno pa so v mojem sušiju hren, jajce, tunina in kumare. Hrano navadno pripravlja oče s svojo partnerko, saj sta izvedenca za japonsko kuhinjo. Občasno pripravljata tudi tečaje iz japonske kuhinje.
Razmerje s svojim hladilnikom je Taiji označil kot intimno, saj sam skrbi, da v njem nikoli ne zmanjkajo pomembnejše sestavine. Vsebino najbolj narekuje sezona, vendar so v hladilniku vedno fini francoski siri, jogurti in mleko za sadni šejk, ki si ga navadno pripravi za zajtrk. Zajtrkuje redno, ne glede na to, kdaj vstane, in sicer res obilno.

Obožuje krompir

Taiji skrbi za ustaljen dnevni ritem prehranjevanja. Obilnemu zajtrku sledi malica, sploh pozimi, ko potrebuje več hrane. Pri kosilu skoraj vedno preskoči juho, solate pa nikoli. Od mesa ima najraje purana in piščanca, govedine in svinjine ne pojé veliko. Obožuje krompir, pripravljen na vse načine. Pred treningom ni dobro veliko jesti, po vadbi, ko se telo malce umiri, pa si za večerjo pripravi sendvič in šejk. Pozimi mu zelo tekne čokolada, zato jo je vedno najti v katerem od predalov. Sezonska stvar je tudi sladoled, ki v ga Taijizijevem hladilniku ne sme zmanjkati. Najljubši so mu sadni okusi in okus vanilje.

Klasičen okus

Taiji je veliko na morju in tam uživa v svoji drugi veliki ljubezni – podvodnem ribolovu. Ribe zna tudi pripraviti in pravi, da bi lahko živel od morske hrane. Ne mara močno začinjenih jedil, niti pekočih. Svoj okus je označil kot klasičen. Morda to izvira iz kuhinje njegove mame, ki ni uporabljala veliko soli, “zato se mi, kadar jemo drugje, vse zdi malce preslano”.

Sveže sadje

Taiji i ima zelo rad sadje. Poleti najraje zagrize v lubenico in melono, še hladni iz hladilnika. Obožuje tudi češnje, jagode in hruške. “Nedavno smo bili v Braziliji in poskušali majhne banane, ki so jih pravkar utrgali z drevesa. Okus teh banan je bil čisto drugačen kot pri tukajšnjih bananah. Na vsakem koraku stojijo kolibice, polne svežega sadja, v katerih ti za drobiž iztisnejo božanski sadni sok. To pogrešam tudi pri nas.”

Pregrehe?

Pregreši se navadno s torticami in sladoledom, vendar ima že tako ustaljen ritem in športne navade, da bi najbrž lahko pojedel tako rekoč vse, a bi to tudi porabil. “Če bi me že dajala slaba vest, bi se raje ognil temu, kot da bi popravljal posledice. Vse je v glavi – če imaš uro časa, se lahko usedeš pred televizijo ali prebereš časopis, v tem času pa lahko tudi pretečeš nekaj kilometrov. Spraviti se je treba, to je glavno, potem pa hitro postaneš odvisen, vsaj jaz zelo pogrešam, če se zaradi službenih obveznosti nekaj dni ne morem ukvarjati s športom.”

(Viva)


Zadnje novičke

Prejšnji članekDobrodelni tek Eve Longorie
Naslednji članekPremierni Diamanti brez izoliranega Adela