Tudi sam si zelo rad pripravi različne jedi, ker v tem zelo uživa. Kot gurman seveda občuti posledice; to je običajno čezmerna telesna teža, ki mu v zadnjih letih večkrat močno zaniha, vendar se tega ne sramuje. Zadnje čase se prehranjuje predvsem z zelenjavo, saj je v fazi hujšanja zaradi zdravstvenih razlogov.

Kako pomembna je hrana v vašem življenju?

Zelo, kajti ko začutim, da želim zaužiti kako stvar, si jo tudi pripravim. To mi je zelo pomembno. Običajno se prehranjujem kot veleva tradicija kraja, v katerem sem v posameznem trenutku.

Kako bi označili svoj odnos z domačim hladilnikom? Kolikokrat na dan ga odprete?

Do hladilnika nimam značilnega odnosa, da bi ga odpiral predvsem takrat, ko sem lačen. Ni kaj prida založen, vendar je v njem vse, kar potrebujem za gospodinjstvo, predvsem pa veliko pijač, ki jih rad popijem zelo ohlajene. Teh mi nikoli ne manjka.

V kolikšni meri delo, ki ga opravljate, vpliva na ritem vašega prehranjevanja?

Zelo, kajti prepogosto obroki niso ob določenih urah. Pri tem nimam ustaljenega reda, saj je moj urnik zelo nepredvidljiv, delo pa največkrat traja predolgo.

Imate najljubšo jed, denimo sladico ali pijačo?

Od pijač so mi najljubše Coca-Cola, Fanta in ledeni čaji, od sladic pa palačinke z orehi in vinski šodo. Zelo rad imam paniranega piščanca, pražen krompir, solate in testenine vseh vrst.

Najljubša barva hrane …

Zelena in rumena, občasno tudi rdeča, so barve, ki so mi pri hrani najljubše.

Kako ukrepate, ko se nabere kak kilogram preveč?

Začnem z dieto in se je tudi držim. Težava se je le spraviti k dieti, ko pa se enkrat odločim, nimam težav. Med zadnjo dieto sem shujšal več kot 35 kilogramov. Zdaj sem spet na tem, da čez zimo shujšam.

Hodite na tržnico? Kaj tam kupujete?

To pa ne, običajno prosim Ireno, naj mi da kaj z domačega vrta.

Ali uživate v ulični hrani? Kateri?

Rad imam pleskavice, hamburgerje, ribje burgerje, kebab in vse orientalsko, česar pa je več v tujini.

Znate kuhati? Kaj pripravite najbolje? Kdo je najbolje pripravljal hrano v vašem življenju?

Ne da bi se hvalil, ampak zelo dobro kuham … Skoraj vsako jed znam pripraviti tako, da je okusna. Kuham rad in dobro. Kuhati je treba s srcem.

Spadate med tiste, ki v hrani najdejo uteho, tolažbo, morda navdih?

Seveda, le kdo jih ne? Hrana je najboljše zdravilo za odpravo vseh tegob in obenem balzam za dušo, in to v vseh pogledih.

Ali vidite povezave med hrano in seksom?

Ne, sem pa o tem kar precej slišal. Menim, da pregovor, ki pravi, da gre ljubezen skozi želodec, zelo drži.

Ali nam zvezde govorijo tudi o tem, kaj bi morali jesti?

Predvsem tisto, kar si zaželimo, kar nam prija in nas nasiti tako, da smo potem zadovoljni. Leto, ki prihaja, bo za gostince v vseh pogledih prijetno in tudi uspešno, zato sem prepričan, da nam dobre slovenske hrane in pijače ne bo zmanjkalo.

(viva)


Zadnje novičke

Prejšnji članekGovori se …
Naslednji članekZa Longorijo poskrbijo drugi