KOZOROG  (22. dec – 20. jan)
Modni stil v letu 2009: Ferragamo
Modna drža: Moda je arhitektura, stvar vzorcev.
Mesti, kjer se zapravlja: Praga, Moskva

Januar Načelno je januar vaš mesec, toda vi vedno najdete nekaj, nad čimer se lahko pritožujete. Osredotočite se na delo in počakajte na mirnejši trenutek, ko boste lahko dokazali, da ste najboljši. Uživajte v ljubezni, Mars v Kozorogu bo poudarjal vaš libido.

Februar Prav zanimivo vas bo opazovati, kako vas mineva veselje do dela in vas prevzema veselje do življenja. Pod vplivom planetov v Vodnarju boste dogodke dojemali veliko bolj sproščeno kot ponavadi, ne da bi morali odstopiti od svojih načel. Vsaj dokler ne govorimo o ljubezni.

Marec Usoda bo precej prijazna do vas tako na poslovnem kot zasebnem področju, lepo se boste razumeli z vsemi in pokazali veliko vztrajnosti, ko bo potrebno. Proti koncu marca lahko pričakujete čustven preobrat, ki bo precej spremenil vaše življenje.

April V iskanju odgovorov boste naposled zatavali v temi, ne da bi vedeli kaj več. Morda je čas, da se premaknete naprej in ne posvečate več nepomembnim malenkostim. Vdihnite in si poiščite nove izzive, z dobro voljo pristopite k ljudem in uresničite cilje.

Maj Če se stvari ne bodo dogajale takrat, ko boste hoteli vi, vas ne bodo več zanimale. Izogibajte se brezglavemu tveganju in bodite še posebno previdni v prometu, kjer vas naglica lahko poškoduje. Tudi za partnerja pokažite več zanimanja, sicer boste kaj hitro osamljeni. 

Junij Zadovoljno boste spremljali razvoj poslovnih zadev in presodili, da je čas, da se nekoliko umaknete in si naberete novih moči. To vam bo najbolje uspevalo v družinskem krogu, kjer boste lahko odkrito pokazali čustva. Znali boste zaigrati nemočno žrtev.

Julij Naporen mesec bo od vas zahteval veliko več potrpljenja kot ponavadi. S težavami se boste spopadali razumsko, čeprav bi bilo bolje, da vsaj enkrat pošteno izgubite živce in sprostite vse, kar vas moti. Kljub radikalnosti se nad hitrimi spremembami ne boste navduševali.

Avgust Končno vam bo nekoliko bolj jasno, kaj se dogaja z vašimi čustvi. Vedeli boste, da polovičarstva ne morete sprejeti, lahko pa nekomu daste vsaj priložnost, da razmisli. Stresno delovanje Marsa bo razkrilo stvari, ki jih niste hoteli videti, so pa odločilne za končni rezultat.

September Ovirala vas bodo čustva, ki jih boste prikrivali okolici, potem pa vam bo nenadoma postalo vseeno. Ničesar več ne boste želeli skrivati, sprostili se boste in s tem odložili veliko breme. Sredina meseca prinaša varljiv občutek mogočnosti, ki bo vodil vaša dejanja.

Oktober S poslovnimi partnerji boste znali odprto in prepričljivo komunicirati, svoje cilje boste znali samozavestno osmisliti, kar vas bo v očeh nadrejenih prav povzdignilo. Bodite pozorni na ljubezenske iskrice, ki bodo preskakovale v napetem delovnem vzdušju.

November Potrpežljivost in prodornost bosta lastnosti, ki vas bosta pripeljali do novih zmag in v naročje vplivnih ljudi. Nekoliko pazite na manipulativno naravo sodelavcev, s katero boste imeli opravka v prvi polovici meseca. V ljubezni boste spoznali, da naj­bolj cenite iskrenost.

December Materinsko se boste posvečali potrebam drugih, čeprav boste imeli včasih občutek, da hodite po robu svojih živcev. Svoje meje poznate in veste, kje se morate ustaviti. Ne silite se k dejanjem le zato, da bi bilo vse lepo in prav. Najboljši ste, tudi ko ničesar ne počnete.

Vir:Elle

SLAVNI  V ZNAMENJU  KOZOROGA:

Kiefer Sutherland (21.12.1966)  Shalom Harlow (05.12,1973)  Kate Bosworth (02.01.1983)  Mel Gibson (03.01.1956)  Kylie Bax (05.01.1975)  Zmago Jelinčič (07.01.1948)  Zahara Marley Jolie-Pitt (08.01.2005)  Špela Grošelj (08.01.1985)  Mary J. Blige (11.01.1971)  Heather Mills (12.01.1968)  Olivier Martinez (12.01.1966)  Kirstie Alley (12.01.1951)  Orlando Bloom (13.01.1977)  Patrick Dempsey (13.01.1966)  Kate Moss (16.01.1974)  Jim Carrey (17.01.1962)  Kevin Costner (18.01.1955)