Prvega "Stereotip" je predstavil davnega 1998, že 2010 je izšel "Prepisani", ki je spremljal prvo slovensko spletno televizijsko nadaljevanko.

"Zelo sem vesel, da je po štirih leta dela – še nikoli nisem česa počel toliko časa, izšel ta album, ki je zame netipičen, filmski," je povedal Magifico, ki je na albumu napisal večino besedila, pri ustvarjanju glasbe pa sta mu pomagala Schatz! kot producent in Matija Krečič, aranžer za glasbo iz drugega dela filma, pri glasbi iz prvega dela filma pa je za aranžmaje poskrbel Rok Golob. Besedilo za pesem ‘Para mi, para ti‘ je napisala Barbara Pešut!

Ravno pretekli teden se je Magnifico mudil v Beogradu, kjer je prejel nagrado za najboljšo filmsko glasbo

Pohvale in nagrade še kar dežujejo, vendar bo Magnifico naslednje dni osredotočen na priprave, saj 1. in 2. novembra pripravlja veliki koncert v Cankarjevem domu, na katerem se mu bodo pridružili španska pevka Luz Casal, ki je za dve pesmi, ‘Madrugadas‘ in ‘Al Vidento‘, napisala besedilo. Gre za predelavo Magnificove pesmi ‘Pukni zoro‘ in ‘Pastirče mlado’.

Izjemen uspeh iz albuma ponazarja tudi podatek, da je Beograjska filharmonija odkupila note in bo repertoar pesmi iz albuma v rednem programu predvajala že janurja 2014.

Sanje vsakega glasbenika pa so seveda pesmi, ki jih ljudje vzamejo za svoje, kot se je to zgodilo s ‘Pukni zoro‘. Kot je povedal Magnifico se zgodi, da posamezniki zelo prepričljivo trdijo, da so pesem poslušali že v mladosti skupaj z dedkom in da ne gre popolnoma novo pesem. Lepšega občutka kot avtor redko doživiš, formule za tak uspeh pa zagotovo ni. "Ni večjega priznanja, kot da se avtor izgubi že v štartu in je stvar postala narodna."


Zadnje novičke

Prejšnji članekISKRENO! Gadi: Modrijani jim gredo na k …
Naslednji članekAustin Mahone: Domnevna punca je zanikala, da sta skupaj!