“Določenih predmetov sem se res malo bala pred preizkusom, vendar ko sem videla maturitetno polo in sem jo začela reševati, sem opazila, da sploh ni tako težko. Najbolj sem si želela izvedeti rezultat projektne naloge za predmet Pravo. Res mi je bilo užitek delati to nalogo. Naslov moje je bil Postopek
posvojitve, kjer sem raziskovala in na koncu tudi izvedela, kaj je vse potrebno, da posvojitveni postopek sploh steče in izvedela sem tudi veliko o posvojitvi otroka iz tuje države. Res je, da je izdelava te naloge potekala kar pol leta in da je bila kar zahtevna, ampak se je pokazalo pri rezultatu, da se je splačalo potruditi,” nam je z navdušenjem pripovedovala.

Sedaj je šele spoznala, kako pomembno je, da slediš snovi vsa štiri leta srednje šole in upoštevaš vse nasvete profesorjev in profesoric. “Velikokrat se zgodi, da kaj preslišiš, oziroma na nek način nočeš slišati.  Na primer v prvem letniku se še ne zavedaš, kaj matura sploh je in se ti zdi, da je še zelo daleč, zato pri sami snovi nisi tako pozoren. Na koncu pred maturo moraš zato še enkrat temeljito predelati staro snov,” nam pove iz prve roke o svoji izkušnji.

Vpisala se je na Ekonomsko fakulteto, po prvem letniku pa se
bo odločila za smer management.

Letošnje počitnice bodo zanjo vsekakor zaslužene, po drugi strani pa si zaradi obveznosti ne bo mogla privoščiti daljšega dopusta kot za tri dni. “Verjetno bom skočila na sončenje in kopanje na slovensko obalo. Kljub temu da bom imela veliko obveznosti, vem, da bom uživala, ker je sedaj vse lažje, ko sem zaključila s srednjo šolo, čeprav zelo uživam tudi takrat, kadar imam natrpan urnik.”

Že do sedaj je bila navajena, da počitnice preživi delavno in tudi letos bo temu tako. “Zame je to bil čas, da nekaj zaslužim, kljub temu pa lahko popoldne in večere izkoristim za druženje s prijatelji in mojimi najbljižjimi. Glede na to, da mogoče letos res ne bo časa za daljše počitnice, pride to na vrsto oktobra, ko grem na izbor za Miss Earth. Takrat bom kar en mesec preživela na Filipinih. Čeprav bo tudi to na nek način delavni dopust, vendar bo zaradi spremembe okolja, spoznavanja novih ljudi in kultur svojevrsten.”


Zadnje novičke

Prejšnji članekMiley na naslovnici ‘Elle’
Naslednji članekZvezdniški dvoboj: Emily Deschanel in Megan Fox