Že pred dnevi smo pisali o tem, da je Špela Grošelj spregovorila o pogojih PCT, predvsem o tem, kakšni so njeni pogledi na nastali položaj.

Špela je te dni skupaj z mamo uživala na počitnicah v Rogaški Slatini. Na dan vrnitve domov se je Špela odpravila na proteste. V Ljubljani so namreč potekali protesti, ki nasprotujejo vladnim protikoronskim ukrepom, še posebej pogoju PCT in cepljenju.

Ob tem je njena mama izrazila skrb, saj lahko pride do nasilja in drugih neprijetnih stvari. A ji je Špela javno napisala pismo in obrazložila nastali položaj.

Takole je zapisala:

“Mami: “Špeluška, a boš res šla dons na te proteste? Tm je vedno en kup nasilja…ne vem no, jst mislm, da se na tak način ne bo nič uredilo. Zakaj si tok naivna, pa kr mislš, da boš s tem kej rešila? Politika naju ni nikol zanimala, tebe sploh ne…a zdej pa kr naenkrat te?

Jst: “Ja mami, MORM it na proteste. Tko čutim in NE, ne bom nasilna. Če vsi razmišljajo tko kot ti…pol se seveda ne more in ne bo nič spremenilo. 🙈

Ampak, ja… sej te razumem…stara si 77 let, si v penziji in zate se – roko na srce – v zadnjih letih ni nič spremenilo. 🤷🏼‍♀️ Meni pa so “na fini način” odvzeli možnost dela, ki ga ljubim in “na še bolj fini način” pravico, do odločanja o posegih v moje telo. 😤 In verjemi mi, mami… to bo šlo samo še dlje, če ne bomo rekli: NE. Dovolj je! 🤌👊

Sama veš, da se nikoli nisem pustila d/*at v glavo in prav ti si me tega naučila. 💪🙏❤️

In, če sem jst tebe kot mulka spremljala na štrajkih pa te občudovala kako goreče se zavzemaš za svoje delavske pravice…je prav, da ti danes razumeš mene, ko se borim za svojo in tudi tvojo svobodo. Pa konec koncev za svobodo tvojega (upam, da še v tem lajfu) bodočega vnuka, ki mu res NE privoščim takega sveta/življenja, kot ga imamo mi sedaj. ❌

In ne, politika me še vedno NE zanima! Ni ga Janeza, Marjana al’ pa Zorana, ki bi me dobil na svojo stran. ☝️

Ne gre za politiko, ne gre za ce•\jene/nece•\jene, ne za leve/desne! Gre za to, da ne sprejemam “nove realnosti” in se ji upiram z vsemi 4-imi! ☝️💪

Tko. Zdej pa vse veš. 😉 Aja, pa še to: RADA TE MAM, do konc lajfa in še v vseh naslednjih!

xoxo,

Špela”

Verjetno je marsikoga strah istih stvari in je to razlog, da se ne udeležuje takšnih in drugačnih protestov. A svobodna volja odločanja bi morala biti dostopna vsakomur.

Vir: Instagram profil Špele Grošelj

Špelo so v komentarjih pod objavo podprli in ji zaploskali tudi znani Slovenci, med njimi Teja Jugovic – coolmamacitaa in Saša Lendero.


Zadnje novičke

Prejšnji članekTamara Korošec (Ljubezen po domače): včasih je ni marala, danes jo objema
Naslednji članekKatastrofa! Poglejte, kaj se dogaja na Kmetiji