V današnji oddaji Masterchef Slovenija, se bodo tekmovalci vrnili nazaj v šolske klopi, oziroma natančneje v šolsko menzo in obujali spomine. Spomin iz šolskih klopi pa bodo delili tudi sodniki, od katerih je Luka Jezeršek imel presenetljivo žalostno zgodbo.

Postavni sodnik je priznal, da mu v šoli ni bilo vedno lahko, saj trpi za disleksijo. Spomnimo, da je disleksija motnja sposobnosti branja ali razumevanja prebranega. Otroci so se zaradi tega velikokrat norčevali iz njega.

“Jaz imam iz osnovne šole eno črno piko. Imam namreč disleksijo. Ko smo v prvem, drugem in tretjem razredu brali, smo imeli na steni en velik plakat, na katerem je bilo narisano drevo. Na plakatu je imel vsak svojega ptička in na mojem je pisalo Luka. In kolikor dobro si bral, tako visoko je ptiček po drevesu prišel. Ampak je bil moj ptiček vedno bolj pri tleh, nikoli ni prišel v krošnjo,” je priznal in dodal: “Danes je to smešno, ampak takrat pa res ni bilo.”

Lepše spomine na otroštvo ima Bine Volčič, ki je priznal, da so mu že v sedmem razredu po glavi šle same bedarije in ženske. “Do šestega razreda sem bil super – nisem izstopal ne levo in ne desno. V sedmem razredu pa sem dal dol elastične copate, si nadel drsalke, karirasto srajco, vojaški ruzak, znak za mir … Nirvana, Gunns’n’Roses in babe,” je v smehu priznal Bine.

Tudi tretji sodnik Karim Merdjadi je imel zanimivo otroštvo, v dveh letih je namreč menjal kar tri osnovne šole, saj so se s starši veliko selili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Jezeršek (@lukajezersek) on

PREBERITE TUDI:  MasterChef sodnik Luka bi tekmovalko kar poročil