Gre za drugi film, v katerem sta skupaj zaigrala oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway. Pred štirimi leti sta se pojavila v filmu Medzvezdje (Interstellar), tokrat pa v srhljivki Vedrina.

Igralec Matthew McConaughey se je tokrat prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene, Anne Hathaway. Slednja ga namreč prosi nekaj, kar bo popolnoma obrnilo njegovo realnost in ga pripeljalo do skušnjave.

Poleg oskarjevcev McConaugheyja in Hathawayjeve, so se igralski zasedbi pridružili še Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou in Jeremy Strong. Sprva bi morala v filmu zaigrati Uma Thurman, vendar jo je zamenjala Diane Lane.

PREBERITE TUDI: Deppova bivša tokrat ob lepotcu iz Igre prestolov

Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral z oskarjem nominirani scenarist in režiser Steven Knight (Locke, Smrtne obljube, Redemption), napisal pa je tudi scenarij. Knight je za glavno vlogo ves čas imel v mislih Matthewja McConaugheyja. On je najboljši, kar jih je, pravi režiser in poudarja, da je njegov lik večji od življenja, ki se ne prepusti zlahka in je malce zaprt, kar pa Matthew dejansko je. McConaugheyja je večplastna zgodba tako pritegnila, da je Knightu pisal, naj ne spremeni niti besede.

Kljub temu, da se zgodba odvija na Karibih, so film posneli na Mavriciju. Glavni del snemanja je potekal julija 2017.