Vojvoda in vojvodinja Susseška sta objavila veselo novico – rojstvo drugega otroka. Princ Harry in Meghan sta postala ponosna starša deklice z imenom Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor. Deklica je tako poimenovana po Harryjevi materi Diani, Lilibeth pa je vzdevek kraljice Elizabete.

“Otrok se je rodil s težo 3487 gramov. Tako mati kot otrok sta zdrava in počivata,” se glasi uradno sporočilo kraljevega para, ki ga prenašajo tuji mediji. V nasprotju s prejšnjimi zapisi o rojstvu doma je Megan rodila v petek ob 11.40 po lokalnem času v bolnišnici Santa Barbara v Santa Barbari v Kaliforniji.

Prav tako sta 36-letni princ in njegova tri leta starejša žena ob rojstvu hčerke na svoji uradni spletni strani Archewell pustila kratko sporočilo. 4. Junija smo bili blagoslovljeni s prihodom hčerke Lily. Je več, kot smo si kdajkoli lahko predstavljali, in še vedno smo hvaležni za ljubezen in molitve, ki jih čutimo z vsega sveta. Hvala za prijaznost in podporo v tem prav posebnem času za našo družino,” se glasi čustveno sporočilo para.

Mimogrede, odkar sta pri Oprah Winfrey v začetku marca letos razkrila, da je Meghan noseča z deklico, javnost in mediji ugibajo o morebitnih imenih za punčko, kjer je bilo Diana na vrhu in eno glavnih favoritov. Številni so čutili, da se bosta princ Harry in njegova hči posebej poklonila tragično preminuli princesi Diani, za katero je zlasti v zadnjih mesecih pogosto poudarjal, kako zelo jo pogreša in koliko je njen prezgodnji odhod oblikoval njegovo življenje. Tudi ime Lilibet ni veliko presenečenje, ker se je v zadnjih dneh o njem govorilo. Nobena skrivnost ni, da je 36-letni princ močno navezan tudi na svojo babico, 95-letno kraljico Elizabeto II.


Zadnje novičke

Prejšnji članekJe Jasna Kuljaj noseča? Takole je povedala
Naslednji članekFemme fatale 2021: Preverite, katera Slovenka je prejela laskavi naziv!