Tudi če se skušajo dogovoriti za nek skupni datum, ko bodo odšli vsak na svoje počitnice, na koncu odidejo vsak v svojem terminu, kar pomeni, da so praktično kakšne tri mesece blokirani glede koncertov, vaj in drugih aktivnosti. Vsako leto konec poletja nato ugotovijo, da tako ne gre več naprej in da bo potrebno stvari korenito spremeniti, a potem naslednje poletje vso zgodbo ponovijo na enak način.

Časovne luknje, ki bodo letos ostale med koncerti in dopusti, bodo preživeli v studiu. Posneli so in še snemajo štiri nove skladbe. Tri od njih so nove in so njihovo avtorsko delo (besedila Kregar in Dirnbek, glasba Herman in Dirnbek), ena pa bo priredba skladbe Brigita z ulice Maršala Tita, ki so jo izdali na svoji drugi plošči z naslovom Čudo tehnike. Tokrat jo bodo posneli v povsem drugačnem stilu, takšnem, ki bo všeč predvsem tistim njihovim poslušalcem, ki ljubijo glasne električne kitarske rife.

Kdaj lahko pričakujemo izid novega singla, pa tudi sami ne vejo. Vse štiri nastajajoče skladbe se jim zdijo posrečene, vsaka na svoj način, saj se med sabo slogovno močno razlikujejo. Najbrž bo potrebno počakati, da bodo do konca posnete in zmiksane, nato pa se bodo fantje po stari dobri navadi zaprli v svojo gorco (zidanico) v Vonarju in ob uživanju kulinaričnih in fermentiranih dobrot ter navdahnjeni od bližine narave poiskali najprimernejšo skladbo in določili pot njenih prvih korakov.

Čeprav so si kot cilj zadali, da nov album izdajo do konca tega leta, bo ob upoštevanju odnosa banda do dogovorjenih načrtov bolj verjetno, da bo izšel v prvih mesecih prihodnjega leta. Vsekakor bodo dali kvaliteti glasbe prednost pred časovnimi roki in pustili, da ideje dozorijo in skladbe zaživijo tako, da jih bodo tudi čez leta še z veseljem poslušali.

Fantje pa pridno pripravljajo tudi jesensko izdajo knjige. »Na srečo smo samo pisanje biografije zaupali preizkušenemu mojstru pisane besede Mohorju Hudeju, ki te dni že veselo švica za svojo pisalno mizo, mi pa skrbimo bolj za to, da od Alzheimerja izvlečemo čim več pozabljenih podrobnosti iz dosedanje glasbene poti,« pravi kitarist in vokalist Jernej.


Zadnje novičke

Prejšnji članekObleci se kot Chris Brown
Naslednji članekKradljivka poljubov