V soboto, 3. junija, se v Dobrovem začenja nova dogodivščina Mihe Deželaka, jutranjega sodelavca Denisa Avdića z Radia 1.

V sedmih dneh bo na Ponyu prekolesaril večji del Slovenije in na poti zbiral denar za otroke, ki brez pomoči letos ne bi videli morja. Njegova pot se bo predvidoma zaključila v petek, 9. junija, na Debelem Rtiču.

Lansko leto je Miha z dobrodelnim kolesarjenjem zbral več kot 62.000 EUR. Z zbranim denarjem pa je do sedaj v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste na morje peljal že več kot 300 otrok, saj si vsak otrok zasluži počitnice. Nekateri so morje videli prvič v življenju. Mnogi pa se na počitnicah razveselijo stvari, ki se nam mogoče zdijo kar samoumevne. Vzgojitelji nam lahko povedo, kako so se nekateri otroci čudili, kako je lahko morje tako slano in kako so se razveselili dnevnega toplega obroka, ki ga doma niso vajeni.

Lansko leto so se mu na poti pridružili tudi mnogi znani Slovenci. Med njimi Andrej Šifrer, Marko Potrč, Dejan Zavec, Nuša Lesar in Zoran Janković. Spremljajte pot Mihe Deželaka v živo preko frekvenc Radia 1 in na www.radio1.si. Pomagate pa lahko tudi s poslanim sms-om POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

Foto: Radio 1

© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekFoto! Pippa Middleton na medenih tednih uživa v raju
Naslednji članekVroče! Najavili še eno dejanje Ene žlahtne štorije