Denar bo šel tistim otrokom, ki nikoli še niso preživeli počitnic na morju. Na pot pa se ni odpravil z avtom, niti z avtobusom ali z vlakom … na pot se je podal z RollJetom, urbano zverino, ki osvaja slovenske ulice.

Deželakovo popotovanje z Goričkega v Piran se je začelo v ponedeljek zjutraj v Šalovcih. Prek Murske Sobote in Gornje Radgone se je odpeljal do Maribora. Prvi dan je Miha na RollJetu prevozil kar 80 km, pridružili pa so se mu mnogi mimoidoči, marsikdo je v torbo stisnil še kak evro za otroke, ki še niso začutili morske soli na svoji koži. Miho so podprli tudi znani Slovenci Alma Merklin, Nika Zorjan in Kliton Bozgo.

Drugi dan je Deželak nadaljeval pot od Maribora, mimo Slovenskih Konjic do Celja. Navdušeni poslušalci so mu ves čas stali ob strani in Miha je takrat raznežen sprejel novico, da so s skupnimi močmi prvi avtobus otrok že napolnili.

V sredo je Miha nadaljeval pot proti Domžalam. Z njim so Rolljet poganjali tudi Denis Avdić, Mama Manka, Boštjan Romih, Marko Baloh in drugi. Na svoji poti je imel tudi nekaj postankov, najprej na Vranskem, potem na Trojanah, kjer si je privoščil zasluženo kosilo, pot pa je zaključil v Domžalah, kjer se je nekaj kilometrov z njim peljala tudi Špela Grošelj.

V četrtek se je odpravil proti Postojni. Na poti do njegovega cilja so mu moralno podporo nudili številni Slovenci, obiskal je celo ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Pridružili pa sta se mu tudi njegovi sovoditeljici na Radiu 1, Ivjana Banić in Jana Morelj.

V petek ob 19h je Miha srečno prišel v Piran, kjer ga je pričakalo kar nekaj poslušalcev Radia 1, ki so ga spremljali skozi ves teden. Po poti pa se je med drugim srečal še z Borisom Popovičem, Petrom Bossmanom in duom Maraaya.

Poslušalci Radia 1 skupaj zbrali skoraj neverjetnih 43.000 EUR in zaradi Mihe se bo prvič na morje odpeljalo 150 otrok. Mimogrede pa še zanimivost: Miha se lahko pohvali, da je postal prvi Slovenenc, ki je prevozil novi predor Markovec.

Še vedno lahko pomagate s poslanim SMS-om POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

loading ...

© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekKAJ?! Prej igralka, sedaj pa hoče postati to?
Naslednji članekVIDEO! Little Mix največje ‘piflarke ever’!