Proti Nassauu, glavnemu mestu Bahamov, bo poletela z Brnika v soboto, 1. avgusta, ob 7.30 uri zjutraj.

Album za promocijo Slovenije se je Mirela odločila ustvariti na lastno željo, saj je pomemben del poslanstva miss Universe tudi predstavitev države, iz katere prihaja, sama pa bi to rada naredila na bolj oseben in zanimiv način.

V ta namen je zbrala kar največ fotografij slovenskih krajev in znamenitosti, vendar so se v njen album uvrstile le tiste, ki imajo »nekaj več«, ki jo vedno znova očarajo, čeprav je te kraje obiskala že večkrat. Fotografije slovenskih krajev, naravnih in kulturnih znamenitosti, avtohtonih živali in nacionalnih jedi je pozorno razvrstila v ličen album in jih tudi podrobno opisala.

In katera izmed fotografij ji je najbolj pri srcu? »Zbrala sem same bisere, zato se je zares težko odločiti, kateri je najlepši. Je pa med mojimi najljubšimi kraji zagotovo Bled, najverjetneje tudi zato, ker je to kraj, kamor sva s fantom odšla na prvi zmenek. In na najboljšo kremno rezino na svetu!«

Še eno presenečenje, ki ga pripravlja ustvarjalna miss Universe Slovenije, pa je recept za medenjake »á la Mirela«, ki ga bo skupaj z medenjaki v znamenje slovenske gostoljubnosti podarila vsaki sotekmovalki. Mirelini medenjaki so pripravljenimi po starem slovenskem receptu, ki ga je oplemenitila še z dodatki po svojem okusu. Recept je preprost, še pomembneje pa je, da so medenjaki, pripravljeni po njem, kar najbolj okusni, pa tudi zdravi.

Ideja za medenjake se je rodila iz Mirelinega veselja nad kuhanjem in želje, da sotekmovalke obdari z nečim bolj osebnim in hkrati značilno slovenskim, poleg tega pa se je sijajno povezala tudi z zgodbo nacionalnega darila. Letos jo pripovedujejo različni izdelki iz medu ali povezanimi z njim – od različnih lončkov izbranih vrst medu, sadja in orehov v medu do nepogrešljive medice in panjske končnice z zgodbo za srečo.


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO: Rihanna in Katy Perry se imata neizmerno radi
Naslednji članekFOTO: Zvezde dneva