Tja bo poletela 1. avgusta, potem pa jo čaka skorajda mesec dni aktivnih priprav na veliki dogodek, ki bo 23. avgusta v prestižnem Atlantisu na Paradise Islandu.

Mirela pred odhodom nima prav veliko časa za počitek, saj ima poleg intenzivnih lekcij angleščine in ličenja dnevno na urniku tudi pomerjanje oblek, čevljev in nakita, sprejemanje nasvetov od predhodnic in dobrih želja znancev ter prijateljev.

Kovčke bo napolnila z izbranimi oblekami Rašice, modnimi kreacijami Maje Štamol, nakitom za različne priložnosti Katje Koselj, na Bahame pa bo odpotovala tudi z novo pričesko.

Ena izmed pomembnejših oblek, ki bodo z Mirelo odpotovale na Bahame, je nacionalni kostum, s katerim bo predstavila našo državo. Letos ga je posebej za Mirelo pripravila priznana modna oblikovalka Slavka Pajk, ki je slovensko ljudsko izročilo uspešno nadgradila s sodobnostjo in obleko posula z ročno izdelanimi (kvačkanimi) nageljni, simbolom slovenskih domov, spoštovanja in ljubezni. Travnato zelena obleka je deloma sešita iz svile, ki je tudi sestavni del naše narodne noše za svečane priložnosti.

Mirela je ob prvem pomerjanju povedala, da se v njej zelo dobro počuti, saj je oblikovana v skladu z njenim značajem: je tradicionalna, a hkrati samosvoja in igriva.

Letošnje nacionalno darilo je sestavljeno iz različnih izdelkov medu, ki že samo po sebi simbolizira zlato, izraža skrb za naravo in pripoveduje zgodbo o nadvse pomembni tradiciji v Sloveniji. Smo namreč edina članica Evropske unije, ki je svojo avtohtono čebelo zaščitila, kar pomeni, da se pri nas ne sme gojiti čebel drugih ras. Medeno darilo smo opremili še s panjsko končnico, poslikano s posebno zgodbo za srečo – upamo, da deluje!

Letošnja miss Universe pa na lastno pobudo pripravlja tudi (p)oseben album za promocijo Slovenije in dodatna presenečenja za sotekmovalke … Več o tem pa v prihodnjih dneh!


Zadnje novičke

Prejšnji članekDemi in Trace: Ljubezen na Twitterju
Naslednji članekZvezdniški dvoboj: Debra Messing in Samantha Harris