Prva spremljevalka je postala Aida Muratovič iz Maribora, lento druge spremljevalke pa je prejela Rebeka Pevec iz Slovenskih Konjic.

Fotografe je najbolj očarala Katarina Benček, ki je prejela lento Miss fotogeničnosti, miss revije Obrazi pa je z največ glasovi postala Barbara Rapnik iz Ravn na Koroškem.

Za najlepšo večerno obleko, ki jo bo zmagovalka nosila na finalni prireditvi na Bahamih 23. avgusta letos, pa je bila izbrana kreacija oblikovalke Barbare Plavec Brodnjak.

Skozi večer nas je popeljal šopek slovenskih odrskih div Maja Martina Merljak, Aleksandra Balmazović in Nina Ivanič, glavno besedo pa je imela Anja Tomažin. Za dinamične in izvirne plesne nastope je tudi letos poskrbel priznani koreograf Miha Krušič. Videli in slišali smo nastop dveh odličnih glasbenikov, šarmantnega Jana Plestenjaka in romantično Neisho, ki sta navdušila s svojimi uspešnicami.

Na prireditvi pa smo bili priča tudi velikemu povratku pevke Pike Božič, ki je prav na letošnjem izboru prvič nastopila v javnosti po dokaj dolgem odmoru, njena pesem z naslovom Eno pa je tudi uradna pesem Miss Universe Slovenije 2009.

Zmagovalko in prvi spremljevalki je izbrala žirija v sestavi: plavalec Peter Mankoč, nekdanji tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak, doktor prava Jurij Žurej, doktor znanosti in predavatelj Jani Mekinc, pravnica Klementina Ihanec, Barbara Beč (Imperial Travel) in predsednica žirije Miss Universe 2007 Tjaša Kokalj.

Vseh 16 finalistk se je žiriji predstavilo v treh izhodih, stilistka Slavka Pajk pa je poskrbela, da so njihovi izhodi ta večer zasijali v vsej veličini.

Poleg krone, ki je letos nova (izdelala jo je Zlatarna Celje), je Mirela Korač v trajno last prejela osebni avtomobil Ford Fiesta ter še potovanje v vročo Grčijo. Poleg tega pa letošnjo zmagovalko čaka tudi edinstvena nagrada, po izteku mandata bo namreč prejela še trimesečno izobraževanje na prestižni šoli New York Film Academy, plačilo bivanja v New Yorku in mesečno žepnino v vrednosti 1000 ameriških dolarjev.

FOTO utrinke iz izbora pa lahko pričakujete danes zvečer na našem portalu!


Zadnje novičke

Prejšnji članekJe Amy pobegnila iz odra?
Naslednji članekNick Jonas osrečil najstnico