Film Zvezda je rojena je emocionalna perfekcija s čudovito, avtorko in pristno glasbo, izpiljeno in veličastno igro in edinstveno produkcijo. 8-minutni aplavz v Benetkah je več kot zaslužen, film pa se bo zasidral v srca vsem, ki si ga bodo ogledali.

Z novo inačico že legendarne ljubezenske zgodbe se štirikratni nominiranec za oskarja Cooper (Ostrostrelec, Ameriške prevare, Za dežjem posije sonce) prvikrat poskuša kot režiser, v filmu pa tudi igra ob večkrat nagrajeni in za oskarja nominirani glasbeni superzvezdnici Lady Gaga. Cooper upodablja prekaljenega glasbenika Jacksona Maina, ki odkrije umetnico Ally (Gaga), in se vanjo zaljubi, ko se ta stežka prebija na glasbeno prizorišče, Opustila je že svoje sanje, da bi postala uspešna pevka – vse dokler ne spozna Jacka, ki v njej takoj prepozna naraven talent.

Gaga je bila na trnih

Čeprav ji je bila Cooperjeva inačica zgodbe všeč, je bila Gaga – četudi je med najbolj izkušenimi umetniki našega časa – na trnih glede svoje prve vloge v celovečercu; a se je veselila te priložnosti s Cooperjem na režijskem stolčku in ob njeni strani pred kamerami: “Po mojem mnenju nekdo, v komur leta in leta vre talent in je pripravljen na prehod v drug medij, pa se to naposled le zgodi … potem je to velikanska eksplozija; cel opus. Usojeno mu je bilo režirati. Jaz sem imela zgolj dovolj veliko srečo, da lahko igram v njegovem prvencu.”

“Občinstvo bo sočustvovalo z Gago in Cooperjem, brutalno človeškima likoma, polnima napak, ki poskušata obvladovati svoji zlomljeni duši, ter zaceliti rane tistih, ki jih ljubita” – Times

Bradley Cooper je pel v živo

Poleg upodabljanja glavne junakinje Gaga skupaj s Cooperjem tudi izvaja izvirne pesmi v filmu – pesmi, ki sta jih spisala s peščico umetnikov, kot so Lukas Nelson, Jason Isbell in Mark Ronson. Vse vokale so posneli v živo, med samim snemanjem filma. Tudi v Kaliforniji na prizorišču, kjer se vsako leto odvija glasbeni festival Coachella. “Peti v živo pred 20 ali celo 80 tisoč ljudmi?” pravi Cooper. “Vsakič, preden smo začeli, sem rekel: Mogoče bi le odpiral usta na posnetek? Pa je Morrow rekel, “Kaj pa govoriš? V živo moraš peti.” In sem …”

Mojstrovina ZVEZDA JE ROJENA (A Star is Born) na velika platna v Sloveniji prihaja predpremierno že 3. oktobra. Ladies night: Zvezda je rojena (A Star Is Born), 3. oktober ob 20:00 v kinih Cineplexx.

PREBERITE TUDI: Lady Gaga objavila popolnoma gole fotografije!


Zadnje novičke

Prejšnji članekBizovičarjeva Anela se je pokazala po porodu
Naslednji članekHelena Blagne v svojem življenju pričela novo poglavje