Kipec za najboljšo dramo je osvojil film 12 let suženj, film Ameriške prevare pa je prejel nagrado v kategoriji najboljšega glasbenega filma/komedije.

Glavno žensko vlogo v glasbenem filmu/komediji, je prejela Amy Adams, Jennifer Lawrence pa je odnesla kipec za stransko žensko vlogo.

Amy Adams je bila štirikrat nominirana za oskarja. Posnela je filme Jekleni mož, Her, Adams Big Eyes, The Master, The Fighter, Julie in Julia, Dvom, Začaana, Noč v muzeju 2, Ujemi me, če me lahko, Wilsonova vojna, Junebug, Muppetki, Trouble with the Curve, On The Road; Miss Pettigrew Lives for a Day.

Jennifer Lawrence je dobila oskarja za nastop v filmu Po dežju posije sonce. Posnela je še filme Igre lakote 1 in 2 (Arena smrti in Kruto maščevanje), Možje X: prvi razred, Like Crazy, The Beaver, Winter’s Bone (nominacija za oskarja), The Burning Plain, Poker House Relativity's House at the End of the Street. Na televiziji je nastopila v The Bill Engvall Show.

Matthew McConaughey je prejel zlati globus za glavno moško vlogo v filmu o aidsu, zaradi katere je svoje telo zelo izstradal, Jared Leto pa za stransko moško vlogo. Leonardo DiCaprio pa je domov odnesel kipec (že 2. doslej) za glavno moško vlogo v glasbenem filmu/komediji Volk iz Wall Streeta. Za glavno žensko vlogo v drami Otožna Jasmine je bila nagrajena Cate Blanchett.

30. januarja prihaja v naša kina film Ona, ki nosi zgodbo o virtualni ljubezni, za katero je Spike Jonze prejel nagrado za scenarij. Tudi film Gravitacija s Sandro Bullock in Georgem Clooneyjem je prejel nagrado za režijo (Alfonso Cuaron).


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekKylie Jenner: Ne zapravlja časa s fanti zaradi publicitete!
Naslednji članekFOTO! Jure Štekar poležava s kosmatincem