Aromaterapija na krožniku

Kvarner je edinstvena aroma na prostem in na krožniku, saj so samorasle začimbe tu v izobilju, zato je kuhinja obogatena z barvami in aromami žajblja, lovorja, rožmarina, bazilike, timijana, sivke … in njihovo natančno dodajanje jedem in doseganje harmonije okusa je prava umetnost!

Tega razkošnega mediteranskega vrta se seveda ne da predstavljati brez nežnih poganjkov špargljev spomladi, sočnih in hrustljavih češenj, ki naznanjajo poletje, rajske fige, veliki sladki kostanj, ki v jeseni pritegne številne obiskovalce na daleč naokoli poznano prireditev 'Marunada' ter nektar iz jagod grozdja domače sorte vrbnička žlahtina, iz katere je tudi penina Valomet, ki je popolnoma edina na svetu zaradi fermentacije v morju z edinstveno zasnovo školjk in koral, ujetih v steklenicah. Vse našteto in še mnogo več naredi edinstven gastronomski kvarnerski terroir, ki se ga zapomni.

RECEPT: SMOKVENJAK (FIGOVEC)
 

Sestavine: 0,4 kg suhih fig, 0,10 kg suhih rozin, 0,05 l domačega žganja, 0,15 l belega vina, cimet


Opis: Fige zmeljite. Dodajte rozine, žganje, vino in cimet. Zmes dobro premešajte in oblikujte v stožec. Pustite na deski na figovem listu, da se nekaj dni suši. Postrezite narezano na rezine z domačim žganjem z dodatkom aromatičnih rastlin.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

 

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekJustin Bieber: Vrgli so ga tudi iz avstrijskega kluba?!
Naslednji članekOJOJ! Špela Grošelj se je hudo poškodovala