Mondeni svet avstro-ogrske aristokracije je s sabo prinesel tudi izvrstne kuharje, slaščičarje in vrhunske natakarje, katerih strokovnost in znanje sta vtkana v tamkajšnjo tradicijo visoke gastronomije, ki vsakodnevno privlači hedoniste na pravo uživanje v eno-.gastro ponudbi profesionalnih storitev. Na razmeroma majhnem prostoru se nahaja največja koncentracija vrhunskih restavracij, ki že leta predstavljajo hrvaško gourmet sceno, renomirani evropski gastro vodiči pa in literatura pa jih redno nagrajujejo s priporočili in pohvalami avtentične kuhinje z uravnoteženostjo med tradicionalnim in modernim.

Kvarnerska gastro filozofija je enostavna in brezkompromisna; kakovostna hrana se pripravlja iz kakovostnih sestavin! Če se le da svežih, sezonskih in lokalnih, ki so na tem območju pravzaprav neizogibni del združitve morja in gora in združujejo izvirne okuse in arome mediterana.

RECEPT: ŽGVACET

Sestavine za 6 oseb: 2 kg junčjih pleč brez kosti, 45 dag čebule, 15 dag svežega paradižnika, 18 dag olja, 4 stroki česna, 2 dl vina, peteršilj, sol in poper.

Na čebuli, ob dodatku česna, paradižnika, peteršilja in začimb, dušite na kose narezano meso. Po potrebi dolijte jušno osnovo in na koncu dodajte vino. Zraven gotove jedi obvezno ponudite naribani domači sir.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekVROČE! Selena Gomez: Z novo turnejo prihaja blizu Slovenije!
Naslednji članekVROČE Rebeka Dremelj v Playboyu: Ona zadovoljna, Sandi srečen