Kvarnerska gastro filozofija je enostavna in brezkompromisna; kakovostna hrana se pripravlja iz kakovostnih sestavin! Če se le da svežih, sezonskih in lokalnih, ki so na tem območju pravzaprav neizogibni del združitve morja in gora in združujejo izvirne okuse in arome mediterana.
RECEPT: ŽGVACET
Sestavine za 6 oseb: 2 kg junčjih pleč brez kosti, 45 dag čebule, 15 dag svežega paradižnika, 18 dag olja, 4 stroki česna, 2 dl vina, peteršilj, sol in poper.
Na čebuli, ob dodatku česna, paradižnika, peteršilja in začimb, dušite na kose narezano meso. Po potrebi dolijte jušno osnovo in na koncu dodajte vino. Zraven gotove jedi obvezno ponudite naribani domači sir.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Ana Dolinar Horvat je pristala v bolnišnici
- 4 stilski videzi zate za popolno pomlad
- David Amaro se je znašel v novi vlogi, ki je vse prej kot lahka
- Matej Zemljič (Skrito v raju) je naredil drzno potezo
- Boštjan Romih ni nič več sam
- MasterChef Slovenija: Sodniki še nikoli niso tako kričali
- Zala Djurić ima izjemen talent tudi za tole, presenetila je
- Poroka na prvi pogled: Vse kaže, da so strokovnjaki tudi letos “brcnili v temo” z izbiro parov