Pokrajina pašnikov in oljčnih nasadov, obrobljena z opletom kamnitih neometanih zidov, živeča v ritmu skoraj nedotaknjene narave, skriva otoški zaklad – creško jagnjetino in olive. Paša na aromatičnih travah, obogatenih z morskimi aerosoli, daje posebno sladkost temu mitskemu mesu, pripravljenemu na številne načine v krušni peči, na žaru, ocvrtem ali na lešo. Kakovosten ovčji sir in skuta, ter darovi morja dopolnjujejo rapsodijo okusov, začinjeno s sadeži večstoletnih oljk, iz katerih poleg vrhunskega ekstra deviškega olja pridelujejo tudi marmelade in žganja.
Otok Cres – gastronomske prireditve
- Dnevi creške jagnjetine in olivnega olja 4. 2013.
- Brudetijada – tekmovanje v kuhanju brodeta 6. 2013.
- Dnevi češenj 6. 2013.
- Dnevi creških fig 8. 2013.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Jerneja Ropas se že stiska z njim v postelji, a ne z Markom
- Gregor Kirsch, bivši partner Špele Grošelj, je z dejanjem šokiral
- Trije stili belih nohtov, s katerimi boš zablestela ob poletnih večerih
- Denis Avdić se poslavlja
- Poglejte, kako lepo ženo ima Mojmir Šiftar (MasterChef Slovenija)
- Poroka na prvi pogled: Stvari so šle predaleč, bo morala posredovati policija?
- To je povedala Andreja ob odhodu iz kuhinje MasterChef Slovenija
- Gaja Filač (Skrito v raju) v objemu tega znanega (poročenega) Slovenca